Praca na umowę o prace na czas określony tj. umowy są podpisywane na kilka dni w miesiącu w każdym miesiącu z tym samym pracodawcą, nie jest wydane świadectwo pracy tylko co miesiąc zawierane są z pracownikiem umowy. Czy traktujecie to jako ciągłość zatrudnienia. Czy jest to dochód uzyskany/utracony?
my liczymy jako ciaglość. w kazdym miesiacu masz jakas umowe podpisana... z tym samym ciagle pracodawca... wiec tym bardziej jesli nie ma swiadectwa pracy to liczymy to jako ciaglosc...
ale słyszałam ze są ośrodki ktore w ogole nie liczą takiej pracy jako dochodu. bo niby co miesiac uzysk i utrata i od nowa.... i tak naprawde w ogole nie biorą takich zatrudnien pod uwagę... a co najlepsze.. ostatnio na szkoleniu B.M. też powiedział że on by tego w ogole nie liczył....
ale nawet po tej jego wypowiedzi nie zmieniamy tego u siebie w Ośrodku bo jak mozna nie liczyc pracy z ktorej są jednak jakies dochody.... tym bardziej ze to jest umowa o pracę!
no ale moze jeszcze sie ktos wypowie... jestem ciekawa jak robicie....
Też byłam na szkoleniu z Mazurkiewiczem i mówił, że każdą umowę uzyskujemy i utracamy (nawet bez świadectwa pracy). Nie podoba mi sie to bardzo bo masakrycznie komplikuje sytuacje dochodową. Ja nadal biorę świadectwo pracy jak podstawe utraty dochodu, a umowy podpisywane z tym samym pracodawcż bez ani jednego dnia przerwy traktuję jako ciagłość.