Gość pisze:to pracownicy świadczeń zaczeli wchodzic w dyskusje z KRUSem i teraz są tego konsekwencje
jezeli uważasz sie za tak inteligentna osobe, to wytlumacz mi i innym dlaczego rolnicy musza pisac oswiadczenie rezygnacji z pracy na roli i zaprzestaniu prowadzenia gospodarstwa, jezeli na mocy postanowienia TK zostaly im przywrocone prawa nabyte na podstawie ustawy obowiazujacej do 31.12.2012r. Czyli ustawy z 2003r., w ktorej nie bylo zapisu o obowiazku zlozenia przez rolnika rezygnacji z prowadzenia gospodarstwa...przeciez wczesniej dostawali śp bez problemu i bez oswiadczen, wiec na podstawie praw nabytych, wedlog dawnej ustawy nie musza pisac oswiadczen, a zdo i tak dostana...dobrze rozumiem???Olga2 pisze:A co cie obchodzi ich swiadomość?
Przytul ich do serca i pogłaszcz po główce albo mleko im postaw...
Od 15 maja odsyłałam rolników do krus żeby tam się dowiedzieli jaki wpływ na ich ubezpieczenie w krus będzie miało oświadczenie złożone u mnie. Wielu zrezygnowalo wówczas z zdo i sąsiednie gminy tak samo robiły. Tylko na tym forum pełnym codziennie żenujących wpisów i lamentów nikt nigdy nic nie wie a potem bełkot jakie to straszne i niezrozumiale sa przepisy