Pani do rodzinnego dostarczyła 2 PIT-y-11 za 2021 rok swojego męża. Jeden PIT dotyczy dochodu uzyskanego z tytułu zatrudnienia (zatrudnienie trwa nadal), natomiast drugi PIT jest z tytułu dochodu za sędziowanie w meczach i ten dochód jest ujęty w pozycji działalność wykonywana osobiście, o której mowa w art. 13 pkt 2, 4-9 ustawy, w tym umowy o dzieło oraz czynności związane z pełnieniem obowiązków społecznych lub obywatelskich z wyjątkiem należności wykazanych w wierszach 5 i 6. Jak wspomniałam dochód ten to ekwiwalent za sędziowanie. Czy liczę ten dochód do rodzinnego czy też mogę go utracić?
Możesz utracić jak wnioskodawca złoży oświadczenie lub przedstawi zaświadczenie od pracodawcy, że mąż w okresie od .... do .... wykonywał umowę zlecenie/dzieło już jej nie wykonuje od ...
z rozmowy telefonicznej z księgową wynika że nie była zawierana ani umowa zlecenia ani o dzieło (żadnej umowy nie było tylko był wypłacany ekwiwalent za każdy mecz)
wystosowałam oficjalne pismo do tego związku piłki nożnej i czekam na odp. I w tej odpowiedzi ma być napisane że nie były zawierane żadne umowy zlecenia ani o dzieło