czy mogę? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 gru 2013, 12:27

Witam, mam pytanie przyszła do mnie kobieta, która ma zasądzone alimenty. Ojciec dziecka ma już komornika z tytułu niespłaconych pożyczek i sędzia powiedział tej pani, że ma przyjść do nas i my mamy się dowiedzieć co to za komornik żeby sprawę alimentów też prowadził ten sam komornik. Na jakiej podstawie mogę wysłać wniosek do pracodawcy o udostępnienie danych kuratora? Na jaki art. mam się powołać? Wie ktoś?
~Referent

Napisano: 10 gru 2013, 13:41

brak podstawy prawnej
cos sie chyba pańci pomyliło
~Jagoda

Napisano: 10 gru 2013, 14:05

Tak jej powiedział sędzia, więc ja jej mówiłam, ze ma napisać u nas wniosek z prośbą o uzyskanie informacji o komorniku. To co mam teraz zrobić? Powiedzieć jej, że sama ma jechać do pracodawcy spytać o to czy co mam teraz kobiecie powiedzieć?
~Referent

Napisano: 10 gru 2013, 14:42

niech ona idzie do pracodawcy pytać o komornika, bo Ty na jakiej podstawie chcesz to zrobić?
~Tomek

Napisano: 10 gru 2013, 14:53

jej też nikt nic nie powie
ma złożyc wniosek o wszczecie egzekucji u wybranego przez siebie komornika...jeżeli komornik ustali ze jakis inny juz prowadzi egzekucje i zrobil np. zajecie wynagrodzenia dłużnika to wystapi do sadu w zwiazku ze zbiegiem egzekucji...sad wyda postanowienie ktory komornik ma prowadzic egzekucje łączną...innej opcji nie ma...
~Jagoda

Napisano: 10 gru 2013, 15:48

Dziekuję
~Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x