czy mogę wstrzymać jak tak na jaka podstawa ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 25 mar 2015, 11:54

cześć

otrzymała informacje (dwukrotnie potwierrdzna) ze Pani XX pobierajaca zasielk dla opiekuna na matke wyjechała zagranice w celach zarobkowych

wysłalam wezwanie do stawienia sie w tut organie celem wyjasnienia tej sytuacji , wskazalam termin 7 dni
jutro termin mija , wypłaty mam ustalone na 30-stgeo
co robie ? wypłacam , wstrzymuje ?
w przpadku swiadczen rdozinnych art. 28 okresla ze moge wstrzymac wypłate , a co w przypadku ZDO ???
gopsmaryska

Napisano: 25 mar 2015, 11:55

ja bym wyslal pracownika socjalnego
xavi

Napisano: 25 mar 2015, 11:57

tzn . szefowa powiedziała ze najpierw wezwanie , jak sie nie stawi to wtedy pracownik socjalny
a cpo robie dalej
jak nie przyjdzie ?
jak pracownik socjalny potweirdzi jej wyjazd

wtedy wszczynam postepowanie w sprawie uchylenia prawa ? jezeli tak to od kiedy ? od pełnego meisiaca ? nie mam pojecia jak te sprawe poprowadzic
gopsmaryska

Napisano: 26 mar 2015, 8:43

haloo podpowie ktoś jeszcze?
gopsmaryska

Napisano: 26 mar 2015, 9:00

a może wezwać do zlozenia wyajsnien, pod rygorem wstrzymania swiadczen zgodnie z art. 28
gosiula.

Napisano: 26 mar 2015, 9:08

jak wysłałaś wezwanie i się ie zgłosi to wstrzymuj ..art. 10 ust. 1 zdo i art. 28 .. ja bym się już nie bawiła w socjalnego
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2015, 11:12

ewalu

własnie tak patrzyłam na te nasza 28 z uośr, ale gdy czytałam ustawe o ZDO i art. 10 który wskazuje ze w sprawach nieuregulowanych stosuje sie przepisy dotyczace swiadczenia pielegnacyjnego to myslaam ze ze dotyczy to tylko tych zawartch w art. 17 uośr

i w wezwaniu do kobietki nie wspiałam tego rygoru o wstrzymaniu w przypadku niewstawienia sie czy to teraz bedzie duzy problem ?
czy nie i wystarczy ze wydam decyzje ? pismo ? o wstrzymaniu wypłaty zasiłku
gopsmaryska

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x