Mam osobę, która w grudniu nie doniosła mi faktur na pełną kwotę. Ale w związku z tym, że na decyzji miałam zapis, że kwota niewykorzystana wygasa, to nic nie robiłam. Teraz robię decyzję z decyzji na okres styczeń grudzień. Czy tej osobie też normalnie mogę zrobić? Proszę o pomoc, nie miałam takiej sytuacji
A jak jest u Was z robieniem decyzji na kolejny semestr?? czy Skarbnik pozwala Wam wystawić decyzję jeśli nie ma planu ani umowy z Kuratorium?? u Mnie cały czas jest zgrzyt w tej kwestii i decyzję robię dopiero koło maja.
A jak jest u Was z robieniem decyzji na kolejny semestr?? czy Skarbnik pozwala Wam wystawić decyzję jeśli nie ma planu ani umowy z Kuratorium?? u Mnie cały czas jest zgrzyt w tej kwestii i decyzję robię dopiero koło maja.
też tak robimy, a w czym jest problem po Twojej stronie tak z ciekawości?
Nie mam zgody na zaciąganie zobowiązań (a wydanie decyzji przyznającej świadczenia to niby zaciągnięcie zobowiązań bez planu) od Skarbnika. Taką mają interpretację z RIO i za każdym razem jest ten sam problem
oczywiście, trzeba czekać aż kasa będzie w budżecie - nic wcześniej nie wolno przyznać. chyba że chcecie mieć dyscyplinę finansową.
też czekam spokojnie do maja z tym.