czy można przyznać św. pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??

Napisano: 22 sty 2020, 8:32

Pan składa na świadczenie pielęgnacyjne nad matką, jest rolnikiem ale widzę że od 01.01.2020 zawiesił działalność gospodarczą - ZUS , czy można przyznać świadczenie na zawieszoną działalność czy musi ją wyrejestrować ?
zniesmaczona35
Podinspektor
Od: 23 maja 2017, 9:29
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 22 sty 2020, 8:46

działalnosc gospodracza musi byc zamknieta
pablo90115
Stażysta
Od: 11 cze 2016, 12:42
Zajmuję się: ŚW, ŚR

Napisano: 22 sty 2020, 9:09

Niekoniecznie musi być zamknięta. Ja mam klientkę, która pobiera SZO i ma zawieszoną działalność gospodarczą. Należy tylko kontrolować, czy dana osoba w trakcie pobierania świadczenia nie wznowi wykonywania działalności gospodarczej. Jeżeli wznowi działalność to świadczenie będzie miała do zwrotu.
arekz
Stażysta
Od: 15 paź 2015, 12:40
Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/PS

Napisano: 22 sty 2020, 9:12

właśnie siegałam porady prawnej w tej sprawie ale dostałam tylko wyroki sądu które mówią ze wystarczy jak bedzie zawieszona ze to też znaczy ze nie prowadzi jej /do utraty dochodu musi być zamknieta/ i teraz nie wiem co robic
zniesmaczona35
Podinspektor
Od: 23 maja 2017, 9:29
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Oprócz czy można przyznać św. pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:

SZO a renta rodzinna
rozwiedziona
Wzór decyzji/uzasadnienia
ośw.
prośba do Elmera
Uprawnienia do ŚP i FA - czy zdrowotne?
zdo
odsetki
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x