czy nalezy się dodatek osobom, które przeprowadzają wywiady z dłuznikami alimentacyjnymi? - Dodatek 250zł

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 03 mar 2010, 5:23

Serdecznie zwracam się do ludzi dobrego serca o pomoc nazywam się Marta mam 22lata jestem mężatko i mam 2 letnie dziecka obecnie z mężem nie pracujemy od kilku miesięcy nasze życie nabrało ciemnych barw mąż nie może znaleźć pracy całe lato pracował na budowie pomagają nam rodzice jak tylko mogą,ale to jest mało samych opłat mamy prawie 500zł potrzebne mi są pampersy dla dziecka, kaszki i ubranka środków czystości.Zwracamy się z bardzo mocną, gorącą i serdeczną prośbą do Państwa, z apelem o Pomoc o jaką kol wiek pomoc finansową, żywnościową materialną. Wszystko jest nam tak bardzo, bardzo potrzebne.

[email protected]
~MARTA

Napisano: 04 lut 2011, 0:01

Do anabell...wynagrodzenia \"terenowych\"pracowników socjalnych a więc zasadnicza + dodatek za pracę w terenie jest u nas takie same a nawet niższe(tak,tak!) jak wynagrodzenie prac. ze świadczeń i FA. Dodam że mam wyższe wykształcenie. A dodatkowo musimy pokryć koszty dojazdu do:głównej siedziby OPS, naszego terenowego miejsca pracy gdzie codziennie mam dyżur oraz niestety często do swoich podopiecznych bo to ja ponosze odpowiedzialność za terminowe wypełnienie zadań mino że pracodawca teoretycznie powinien zapewnić mi dojazd. A \"wywiadziki\" to jedynie jakaś 1/10 część obowiązków i nie polegają na tym aby je zrobić i zapomnieć. nieprawda że nie ponosimy odpowiedzialności za nie! Głównym naszym zadaniem jest PRACA SOCJALNA a więc dosłownie wszystko(załatwianie spraw urzędowych, rozwiązywanie konfliktów, interwencje często naprawdę w kryzysowych sytuacjach, reprezentacja interesów podopiecznych w rożnych instytucjach, \"występy\" w sądach itp.\"Wywiadziki\" to niestety oznacza wejście w środowisko(pomine warunki w jakich są przeprowadzane) PATOLOGICZNE m.in.alkoholików którzy za złotówkę gotowi są zabić(i stosują realne groźby), osoby chore psychiczne, których zachowania są nieprzewidywalne(przykłady pobicia w terenie), sprawców przemocy itp.Sytuacje zagrażające naszemu bezpieczeństwu zdażają sie jedynie w terenie czyli w naszych terenowych osrodkach i w domach podopiecznych. Nie zdażają się w bezpiecznym biurze w którym siedzicie. I wiem co mówię bo pracowałam także w biurze. Gdy zdaża się sytuacja że pracownika terenowego musi zastąpić ktoś z biura to bronią się oni przed tym jak mogą. żaden nie chce jechać choć też są prac. socjalnymi. U nas nikt nie chce iść w teren a nie odwrotnie. Czyja praca to bajka anabell?
~greta

Napisano: 04 lut 2011, 19:51

Zwracam się do Marty ,piszesz że byłaś pracownukiem socjalnym przez 12 lat ,odpowiedz mi na jedno pytanie ,po jakiej szkole przyjmują ???jak Ty kochana piszesz z błędami i wyrażać Ci jest tródno ,to co się dziwić jak taka napisze wywiad !!!!Pracownicy socjalni nie kompromitujcie się ,każdy wie na czym polega wasza praca .Przychodzicie na 8rano,kawka ,pogaduchy z koleżankami o 9 idziecie w teren do 13 ,a co robicie w tym czasie to już sami i inni wiedzą .
Najczęściej ten biedny ma więcej honoru niż wy.
~Nina

Napisano: 04 lut 2011, 19:52

Zwracam się do Marty ,piszesz że byłaś pracownikiem socjalnym przez 12 lat ,odpowiedz mi na jedno pytanie ,po jakiej szkole przyjmują ???jak Ty kochana piszesz z błędami i wyrażać Ci jest trudno ,to co się dziwić jak taka napisze wywiad !!!!Pracownicy socjalni nie kompromitujcie się ,każdy wie na czym polega wasza praca .Przychodzicie na 8rano,kawka ,pogaduchy z koleżankami o 9 idziecie w teren do 13 ,a co robicie w tym czasie to już sami i inni wiedzą .
Najczęściej ten biedny ma więcej honoru niż wy.
~Nina

Napisano: 28 mar 2011, 21:52

a ja chodzę w teren jako prac. socjalny i robię całe fa- przyznawanie świadczeń i postępowanie dot. dłużników... i żyję
nikt nie ma łatwo i nie ma o co się spierać
~mm

Napisano: 24 sie 2011, 0:14

Brawo Nina,oszustki
~Jwona

Napisano: 26 sie 2011, 15:39

pracownicy socjalni mają jeszcze kase za odzież !!!
~Mała

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x