czy nowy wniosek
czy nowy wniosek
Pomóżcie!!! Program wydawał mi decyzje na dodatek energetyczny do 30 kwietnia, pomimo iż dodatek mieszkaniowy był przyznany na dłużej. Czy trzeba nowy wniosek.
Re: czy nowy wniosek
Tak. Osoba składa nowy wniosek i wydajesz nową decyzje na czas trwania dm.
A jak robicie jak kobiecie DM kończy się w kwietniu a ona 5 kwietnia przychodzi i składa mi wniosek na kontynuację DM od maja i wraz z tym składa wniosek na DE? DM normalnie od maja a DE? Na jednej decyzji przyznajecie od kwietnia do kwietnia i od maja października? Czy przyznajecie na kwiecień i kobieta ma przyjechać po raz kolejny w maju złożyć wniosek żeby jej przrnac DE na 6 miesięcy zgodnie z trwaniem DM?
wnioskodawca ma przyznany dodatek mieszkaniowy od kwietnia do września. wniosek na dodatek energetyczny złożył w kwietniu.. Dziś piszę decyzję przyznającą od kwietnia.. i tak się zastanawiam czy powinnam wydać 2 dec. gdzie jedna ze starym obwieszczeniem do 30 kwietnia a druga od maja z nowym obwieszczeniem??? czy mogę wszystko zawrzeć w jednej decyzji tylko nie wiem czy oba obwieszczenia bym mogła wkazać w podstawie???
hmm wydaje mi sie ze na jednej dcyzji. Obwieszczenie nie jest aktem prawa i nie musisz wpisywać tego w podstawie prawnej a jedynie w uzasadnieniu i tam można opisac ze do kwietnia obowiazywało jedno obwieszczenie od maja obowiazuje drugie...
A jak robicie jak kobiecie DM kończy się w kwietniu a ona 5 kwietnia przychodzi i składa mi wniosek na kontynuację DM od maja i wraz z tym składa wniosek na DE? DM normalnie od maja a DE? Na jednej decyzji przyznajecie od kwietnia do kwietnia i od maja października? Czy przyznajecie na kwiecień i kobieta ma przyjechać po raz kolejny w maju złożyć wniosek żeby jej przrnac DE na 6 miesięcy zgodnie z trwaniem DM?
Oprócz czy nowy wniosek - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
Parametr w Sygnity
Zmina decyzji
od kiedy przyznać d.e.?
Wypłata DE
na jaki okres przyznajemy
Jak to ugryżć
GIODO
dodatek od maja??
podstawa prawna do dodatku en.
do kiedy wypłacać dod energetyczne
zmiana składu gospodarstwa domowego