czy nowy wywiad - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 cze 2014, 9:59

Pani pobierała SZO w maju 2014 r., pracownicy socjalni przeprowadzili aktualizację rodzinnego wywiadu środowiskowego do SZO, Pani złozyla rezygnację z SZo i złoŻyła wniosek na ZDO CZY DO ZDO MUSI BYĆ PRZEPROWADZONY NOWY WYWIAD CZY MOŻE BYĆ WYWIAD PRZEPROWADZONY DO SZO ????
magda 83

Napisano: 03 cze 2014, 10:11

może ktos sie wypowie bardzo prosze
magda 83

Napisano: 03 cze 2014, 10:21

ja robie wniosek o wywiad a pracownik socjalny na podstawie tego wywiadu który ma w aktach ( z maja) pisze notatke i tą notatkę dołączam do wniosku o ZDO
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 03 cze 2014, 11:05

magda 83 pisze:Pani pobierała SZO w maju 2014 r., pracownicy socjalni przeprowadzili aktualizację rodzinnego wywiadu środowiskowego do SZO, Pani złozyla rezygnację z SZo i złoŻyła wniosek na ZDO CZY DO ZDO MUSI BYĆ PRZEPROWADZONY NOWY WYWIAD CZY MOŻE BYĆ WYWIAD PRZEPROWADZONY DO SZO ????
też mam ten dylemat .. wg. ustawy to nowy wywiad ... ale przecież aktualizacja dopiero co ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 15:57

A z kim przeprowadza się wywiad z osobą sprawującą opiekę czy wymagającą opieki bo nie wiem?
Alaaa

Napisano: 03 cze 2014, 23:06

Alaaa pisze:A z kim przeprowadza się wywiad z osobą sprawującą opiekę czy wymagającą opieki bo nie wiem?
Ty tak na poważnie :?: jeżeli tak, to ręce opadają :shock:
Anna 55

Napisano: 04 cze 2014, 7:37

Z kim przeprowadzamy wywiad to nie takie oczywiste. Na terenie naszego województwa Ośrodki różnie praktykują. Nie ulega wątpliwości że w miejscu sprawowania opieki, tylko problem pojawia się,, gdy osoba sprawująca opiekę zamieszkuje w innej miejscowości. Rozporządzenie do wywiadu mówi, że wywiad przeprowadzamy z osobą ubiegająca się o świadczenia z pomocy społecznej, a przecież ZdO takowym nie jest. Ponadto w ustawi zapis: "w celu potwierdzenia faktu sprawowania opieki przez osobę ubiegającą się o zasiłek dla opiekuna.Wywiad przeprowadza się w miejscu sprawowania opieki nad osobą niepełnosprawną." Przecież wnioskodawca nie przyzna, że opieki nie sprawuje. Ponadto dane w wywiadzie. które dotyczyłyby wnioskodawcy nic nie wnoszą. Jeżeli wnioskodawca składa wniosek a niepełnosprawna mieszka w innej gminie to co? Występuje o przeprowadzenie wywiadu u niepełnosprawnej z kim? Wnioskodawcą?
konik

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x