czy osoba zarejestrowana w PUP może mieć zasiłek stały - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 05 paź 2010, 18:24

czy można przyznać zasiłek stały osobie, która w dniu składania wniosku o zasiłek stały (załóżmy w dniu 28 września 2010) (ma ustalony stopień umiarkowany i spełnia kryterium dochodowe do przyznania zasiłku stałego ) jest zarejestrowana w Powiatowym Urzędzie Pracy jako osoba bezrobotna bez prawa do zasiłku (ma również składkę zdrowotną)
Druga sytuacja czy można przyznać zasiłek stały (ma stopień umiarkowany spełnia kryterium dochodowe) (30.09.2010r. przeprowadzony wywiad) od dnia 01.09.2010r. jeżeli osoba zarejestrowana jako osoba bezrobotna bezr prawa do zasiłku jest w PUP do dnia 28.09.2010 i posiada składkę zdrowotną do 28.09.2010r. w PUP
~tesa

Napisano: 14 sty 2014, 12:11

Witam mam maly problem :)
Moj maz ma pensje ktora wynosi 1300 zl netto ja stracilam status osoby bezrobotnej i zarejestrowalam sie w PUP jako poszukujaca pracy w mops-ie przy skladaniu wniosku opiekun socjalny oznajmil mi ze w tym wypadku pomoc mi sie nie nalezy poniewaz nie mam statusu osoby bezrobotnej a na decyzji o wyrejestrowaniu z pup mam zaznaczone niestawiennictwo w terminie i nie interesuje ich to ze mialam dzieci chore i nie mialam nawet jak isc do lekarza po zwolnienie na nie co mam zrobic zeby dostac pomoc z mops ?
~Gosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x