Czy Polska to kraj barbarzyńcówi dzikusów? - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 lut 2011, 22:52

Pomagam dziewczynie ,która została umyślnie podpalona.
35% ciała realne zagrożenie życia.
(Zainteresowanych odsyłam do informacji z dnia 28.03.2008r
w Jastrzębiu Zdroju)
Od dwóch lat jest pozbawiona środków do życia nie można jej zgłosić do ubezpieczenia zdrowotnego dlatego,że ma umiarkowany stopień niepełnosprawności a dochód w rodzinie przekracza kryterium dochodowe uprawniające do w/w świadczeń.
Ma przyznane odszkodowanie ale ze względu,że osoba która ją skrzywdziła odbywa karę pozbawienia wolności -odszkodowanie jest nieegzekwowalne.
Oczywiście przestępczyni ma zagwarantowane prawo do opieki medycznej a jej rodzina może ale nie musi płacić odszkodowania.
Przestępczyni ma też zagwarantowany wikt i opierunek i nie jest
brany pod uwagę jej dochód ani dochód w rodzinie.
Rażąca niesprawiedliwość czy udowodnienie tylko tytułu .
~Elżbieta

Napisano: 17 lut 2011, 0:54

bo Polska to chory kraj
~xxx

Napisano: 17 lut 2011, 2:07

dokładnie...:/
~Kasia 2

Napisano: 17 lut 2011, 15:04

Witam

jedno idzie dobrze,,,,drugie idzie żle >:-) jestem wkurzona na polska biurokracje i PRZEPISY,,,,złożyłam podanie o komisje bo córce konczylo sie orzeczenie o niepelnosprawnosci,,,,,(czas oczekiwania mial wynosic 3 miesiace)czyli gdzies do marca,,,,dzisiaj byłam(fakt ze przez mój bład) w tym urzedzie jeszcze raz,,,okazalo sie ze klaudia teraz staje na komisje ale o orzekanie o grupie niepelnosprawnosci :-/ niedosyc ze dowiedzialam sie ze bede czekac na orzeczenie az do lipca(w tym czasie mam tylko 261 zł)to jeszcze corka ma stopien umiarkowany,,,,a na taki stopien nie dostanie pierwszej grupy,,,,czyli ja nie dostane wyrownania za te miesiace,,,,i potem nie bedzie sie łapac na znizki autobusowe i inne,,,,i jeszcze pozostaje kwestia ubezpieczenia,,,,od marca zostajemy bez ubezpieczenia :-/ bo jesli sie zarejestruje w urzedzie pracy a dostanie dobra grupe,,,tio mi nie wyrownaja;-) normalnie szok,,,,a z MOPSU przyznali mi 220 zł,,,,,mie wiem czy sie odwolywac czy brac co daja;) wiem ze powinnam isc do pracy i pierniczyc ich te pieniadze,,,,ale na razie nie mam takiej mozliwosci;) nie mam z kim corki zostawiac;) wychowuje ja sama, rodzicow mam alkocholikow a brat tylko patrzy zeby mi cos ukrasc z domu(chociaz nie ma co)

Polska to chory kraj.
~Aneta

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x