Witam, proszę o poradę. Pani złożyła wniosek 17 czerwca, ma wyrok z sądu z marca z klauzulą wykonalności na maj, komornik przesłał dzisiaj zaświadczenie o bezskutecznej egzekucja że egzekucja jest bezskuteczna a wniosek o wszczęcie egzekucji został złożony 30 maja. Czy w takiej sytuacji normalnie przyznaje funduszu ?
Czy muszę czekać 2 miesiące od wyroku ?
Czy przyznać FA
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy przyznać FA
zrób odmowę na brak 2 miesięcznej egzekucji
-
- Referent
- Kontakt:
Jeżeli jest wystawione zaświadczenie o bezskuteczności egzekucji to oznacza, że egzekucja w okresie 2 miesięcy była bezskuteczna. Zadzwoniłaby do komornika bo może data jest błędna.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Daty się zgadzają ponieważ wierzycielka poszła do komornika w maju, po otrzymaniu wyroku.
Dlatego zastanawiam się, skoro komornik wystawił zaswiqdczenie to mam komplet dokumentów ale zastanawia mnie czy na pewno należy się Fa
Dlatego zastanawiam się, skoro komornik wystawił zaswiqdczenie to mam komplet dokumentów ale zastanawia mnie czy na pewno należy się Fa
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe
- Kontakt:
Wysłałabym pismo do komornika z wezwaniem o wyjaśnienie tych dat, jak to ustalił te 2 miesiące bezskuteczności, jak potwierdzi że 3 tygodnie to dla niego 2 miesiące to nie masz innego wyjścia jak przyznać FA.
-
- Praktykant
- Kontakt:
My wysłaliśmy do komornika prośbę o wystawienie zaświadczenia o bezskutecznej egzekucji ponieważ Pani nie dołączyła do wniosku.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie mam podstawy do przyznania św. z FA, ale masz racje niech komornik się wytłumaczy dlaczego wystawił zaświadczenie wcześniej, u mnie raz coś takiego prostowałFranna pisze: 23 cze 2025, 7:20 Wysłałabym pismo do komornika z wezwaniem o wyjaśnienie tych dat, jak to ustalił te 2 miesiące bezskuteczności, jak potwierdzi że 3 tygodnie to dla niego 2 miesiące to nie masz innego wyjścia jak przyznać FA.
Oprócz Czy przyznać FA - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
PILNE!!! DECYZJA
śmierć dłuznika
FA a Wpłaty wierzycielce od komornika
dłużnik uznany za uchylającego się od 2017 roku i niezabrane prawo jazdy
zawieszenie rygoru natychmiastowej wykonalności wyroku alimentacyjnego
Rozwód i brak alimentów na pełnoletnie dziecko
zmiana wys. zasądzonych alimentów a zmiana wys. świadczeń z F.A
czy należy się podwyższenie alimentów?
Cofnięcie wniosku o zatrzymanie prawa jazdy
Archiwizacja Sygnity
jakie postępowanie po zmianie art. 5 ust. 3 FA
Nienależnie pobrane świadczenia z FA