czy słusznie dostałam odmowę? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 16 cze 2016, 12:32

ja myślę, że normalnie liczymy dochód z maja, a dopiero w lipcu jak wpłynie wniosek to dochód czerwcowy traktujemy jako utracony.
Gosia ab

Napisano: 17 cze 2016, 10:57

też mam z tym zawsze dylemat, chyba bym policzyła za maj, ale nie wiem.. a może ktoś wyjaśni co to jest ten DOCHÓD UTRACONY, czy mówiąc o dochodzie utraconym patrzymy na to, że np. ten zas. chorobowy był przyznany do MAJA- i to jest utrata........
czy kiedy ostatni zas. chorobowy wypłacony - czyli w CZERWCU................
Art. 8 ustawy - za dochód przyjmuje się..itd. ...lub w przypadku utraty dochodu z miesiąca w którym wniosek został złożony... - czyli.. jakiś przykład może ktoś...
może ktoś rozwieje te wątpliwości.
prac. gops

Napisano: 17 cze 2016, 12:55

Za mało danych, przy opcji, ze po utracie zasiłku chorobowego nie wraca do pracy lub nie przechodzi na zasiłek dla bezrobotnych, bierzemy dochod z czerwca.
Novum

Napisano: 17 cze 2016, 14:47

Novum a mogę do Cb gg, ew. mail?
prac. gops

Napisano: 19 cze 2016, 0:04

Słusznie gdyż ostatnia wypłata była w czerwcu a zatem biorąc pod uwagę dochód otrzymany w maju trudno mówić o dochodzie utraconym.Jeśli sytuacja finsnsowa rodziny nie ulegnie zmianie wówczas będziemy mogli mówić o dochodzie utraconym w lipcu gdyż będzie brany pod uwagę dochód z czerwca
Prac socj

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem