czy studia magisterskie dają uprawnienia - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 05 maja 2016, 20:03

Chciałam zapytać czy studia II stopnia ( magisterskie)na kierunku praca socjalna dają pełne kwalifikacje i uprawnienia do wykonywania zawodu pracownika socjalnego? (czy tylko i wyłącznie takie kwalifikacje i uprawnienia dają studia I stopnia oraz kolegium służb społecznych? Studia I i II stopnia mam już na kierunku Pedagogika.

Bardzo proszę o jakieś informacje na ten temat? Czy to wystarczy by zdobyć te uprawnienia?
Uprawnienia

Napisano: 05 maja 2016, 20:05

Chciałam dodać ze wiem,że mój kierunek nie łączy się z pracą socjalną.

Zastanawiam się tylko czy chcąc zdobyć ten zawód będę mogła tylko ukonczyc studia magisterskie?
Uprawnienia

Napisano: 05 maja 2016, 20:42

Tak, studia magisterskie na kierunku praca socjalna wystarczą.
samotny anioł
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 25 kwie 2016, 5:56
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2016, 12:32

nie koniecznie, jak się okazało u mnie nie wystarczyło. Przeanalizuj dobrze przepisy uprawniające do bycia prac.socjalnym wraz z przedmiotami i ilością godzin a tym co oferuje uczelnia na magisterce. Może się okazać że to za mało.
projekt socjalny

Napisano: 10 maja 2016, 13:58

jeżeli jest w tytule studiów praca socjalna to bezwzględnie można być pracownikiem socjalnym, interpretacja ministerstwa
organista38
Stażysta
Od: 12 cze 2015, 13:59
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2016, 16:44

Projekt socjalny, tutaj wszystko pisze: https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczn ... ocjalnego/

Ale to ciekawe co napisałeś. A skończyłeś studia na kierunku (dosłownie) "praca socjalna"? Czy była jakaś podobna, ale inna nazwa? Bo musi być dosłownie.
samotny anioł
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 25 kwie 2016, 5:56
Zajmuję się:

Napisano: 11 maja 2016, 7:48

Mam skończoną pedagogikę, specjalność praca socjalna, magisterskie. mogę pracować jako pracownik socjalny?
ania00

Napisano: 11 maja 2016, 9:32

a czy na studiach mgr masz praktyki zawodowe? jeśli nie to nie ma uprawnień po tym kierunku tylko tytuł mgr.
JUKLA

Napisano: 11 maja 2016, 12:01

Praktyki były, miesięczne w ops lub dps.
ania00

Napisano: 13 maja 2016, 10:49

to powinny być, ale najlepiej zapytać w dziekanacie.
JUKLA

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x