czy tak można???? PILNEEEEEE - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 07 cze 2016, 17:50

We wrześniu 2015 złożony wniosek o stypendium - odmowa, PRZEKROCZONE KRYTERIUM DOCHODOWE.
Teraz przychodzi babka i mówi, że sytuacja zawodowa i finansowa rodziny uległa zmianie, członek rodziny utracił pracę /staż/ - czy można przyznać jej obecnie stypendium szkolne na podstawie tego wniosku z 2015 roku????????????????? pomocy pliss.
Dartagnan

Napisano: 08 cze 2016, 7:50

proszę o odpowiedź
Dartagnan

Napisano: 08 cze 2016, 8:19

Tak, ja przyznaję i robię decyzję z decyzji.
jajaja

Napisano: 08 cze 2016, 11:31

składa nowy wniosek. pisze pismo o rozpatrzeniu po upływie terminu powołując się na zmiane sytuacji dochodowej(utrata zatrudnienia) jako uzasadniony przypadek.
Gość

Napisano: 08 cze 2016, 11:41

ja też sprawę z września potraktowałabym jako zamkniętą
a teraz przyjęłabym nowy wniosek i potraktowałabym to jako uzasadniony przypadek, po ustawowym terminie
xyz@

Napisano: 08 cze 2016, 12:08

ale jak złoży teraz w czerwcu wniosek to można przyznać od np. lutego do czerwca???
Dartagnan

Napisano: 08 cze 2016, 12:34

w takiej sytuacji ja bym przyznała tylko na czerwiec
xyz@

Napisano: 08 cze 2016, 13:56

To za jakie miesiące stypendium zależy od dwóch czynników: 1. ile macie kasy na stypendia, 2. kiedy nastąpiła utrata dochodu. Zgodnie z ustawa to organ decyduje na jaki okres przyznać ( nie mniej niż 1 i nie więcej niż 10 w danym roku szkolnym)o ile nie było przekroczenia dochodu w poprzednich miesiącach.
Gość

Napisano: 08 cze 2016, 16:56

też mam taki przypadek, to w końcu 1 - można przyznać stypendium teraz jak daliśmy odmowę w X 2015 roku czy 2 - musi być nowy wniosek??
Eryka

Napisano: 09 cze 2016, 20:44

Moim zdaniem sprawa z września jest zamknięta i decyzja odmowna prawomocna, więc nie ma podstaw do jej wzruszenia. Kobieta składa nawy wniosek, powołuje się na nowe okoliczności i wydajesz nowa decyzję. Kwestia do rozważenia jest okres na jaki przyznasz stypendium bo to zależy od co najmniej dwóch czynników, które podano wcześniej.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem