czy też macie naciski "z góry" że macie robic wypłaty ? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 22 kwie 2016, 14:07

u nas wypłata poszła 15 kwietnia i jestem sama w rodzinnym, f.a i wychowawczych. Wnioski pomogły mi przyjmować 2 osoby, wprowadzałam sama.
GOSIA :)

Napisano: 22 kwie 2016, 14:09

więc można? można tylko szkoda że kierownictwo nie docenia naszego zaangażowania
carina

Napisano: 22 kwie 2016, 14:14

No powiem szczerze nie rozumiem takie solidne osoby i bez dodatków szef was nie docenia, ale on o swoje finanse dodatkowe zapewne zadbał
Iza1

Napisano: 22 kwie 2016, 14:15

Błąd.
Zrobiłyście wszystko w tydzień, bez dodatkowej pomocy, bez uszczerbku na bieżącej pracy.
Na pewno nie chodziłyście do wc, tylko goniłyście od rana do wieczora, byle zrobić.
Błąd, błąd i jeszcze raz błąd.

Wy myślicie, że jesteście super hero i ktoś to doceni.
Jasne.
Chcesz wiedzieć, co pomyśli kierownik?
SKORO WSZYSTKO ZROBIŁY TAK SZYBKO, BEZ PROBLEMU, TO WIDOCZNIE MIAŁY MAŁO ROBOTY I NIE MOŻNA IM DAWAĆ DODATKU, BO CO TO JEST ZROBIENIE 350 DECYZJI W TYDZIEŃ - NIC! NIE MOŻNA PŁACIĆ PRACOWNIKOWI ZA NICNIEROBIENIE.
Prawda? (sorry za capsa, ale miało być efektownie)
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2016, 14:21

oj dużo racji to masz "kawa i ciastko" a ile pracy jest w ŚR i FA a oprócz tego DM i karta dużej rodziny to każdy wie kto w tym pracuje
carina

Napisano: 22 kwie 2016, 14:28

Niektórzy panikują - lubią narzekać, bo mają to w genach chyba... Pesymizm, narzekanie , biadolenie... Taka prawda, że więcej strachu było i niepewności, niż to warte a media dość skutecznie robiły wile hałasu o nic. U nas jakoś idzie spokojnie - przyjmujemy, piszemy decyzję, wypłacamy, sprawy trudne wyjasniamy i jakoś się kręci. Kierownik o nas zadbał, dał dodatek specjalny, chwali nas - bardzo nam miło, nowa dziewczyna zatrudniona - super babeczka. Jest ok i tego życze wszystkim !!!
mmm1

Napisano: 22 kwie 2016, 14:39

kawa i ciasto pisze:Błąd.
Zrobiłyście wszystko w tydzień, bez dodatkowej pomocy, bez uszczerbku na bieżącej pracy.
Na pewno nie chodziłyście do wc, tylko goniłyście od rana do wieczora, byle zrobić.
Błąd, błąd i jeszcze raz błąd.
No wiesz, jest jeszcze cholernie duża odpowiedzialność finansowa za to co się zrobiło, stres, presja itd. W cywilizowanych gospodarkach takie rzeczy powinno się w wynagrodzeniu uwzględniać.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2016, 14:54

O ogromnej odpowiedzialności nawet nie wspominam, o obrocie taką ilością kasy - też nie.
Tego w ogóle nie bierze się pod uwagę. Ja tylko usłyszałam, że dodatku nie dostaniemy, zresztą nawet gdyby, to i tak tylko do lipca, bo - cytuję - "potem nie będzie przy tym pracy".
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Napisano: 22 kwie 2016, 15:07

i to jest własnie pojęcie na temat ilości pracy a kto będzie robił listy wypłat, sprawozdania, wszystkie zmiany urodzi sie wyprowadzi no chyba ze szefostwo
carina

Napisano: 22 kwie 2016, 15:17

A najśmieszniejsze jest to, że kasa na to będzie w każdym miesiącu (no, do odwołania ustawy :D ), więc jest kasa na dodatki ewentualne. Ze swoich pracodawcy nie muszą dokładać, jak nie wypłacą ludziom, to oddadzą wojewodzie. I to jest już normalne plucie w gębę pracownikom. My mamy na cały okres na szczęście.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x