czy to jest nienależne pobranie? Jako kwalifikować? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 27 lip 2017, 14:42

uchyliłam od lipca dziewczynie decyzję- zmiana sytuacji zyciowej uzyskanie wysokiego dochodu i brak mozliwości ZzaZ. Ona do mnie własnie dzwoni ze dostała 400 zł rodzinnego na konto :shock: :shock: okazało sie ze program (nie wiem jak)naliczył jej na kązde dziecko po 200,48 zł od lipca do października. Ona cofnęła mi te pieniądze ale co ja mam teraz zrobic skoro uchyliłam decyzje w terminie do czego zakwalifikować te pieniądze???????
julk@@@
Referent
Od: 03 kwie 2017, 11:37
Zajmuję się: sr

Napisano: 27 lip 2017, 14:51

sprawdź co w systemie zrobiłaś ... bo jak uchyliłaś to nie powinno nic pójść
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2017, 14:54

ewalu pisze:sprawdź co w systemie zrobiłaś ... bo jak uchyliłaś to nie powinno nic pójść
zrobiłam zmiane sytuacji zyciowej było znaczne przekroczenie kryterium w decyzji wyskoczyły mi wyliczenia w formie tabeli i kwota do wypłaty 0,00 tak jak zawsze. i w takich sytuacjach NIGDY nie tworzyło mi planu wypłat. a teraz utworzyło i to na dodatek kwota z kosmosu 200, 48 zł zasiłku rodzinnego na 3 i 4 letnie dziecko- masakra- co ja mam z tym zrobić???? :shock:
julk@@@
Referent

Napisano: 27 lip 2017, 15:00

julk@@@ pisze:
ewalu pisze:sprawdź co w systemie zrobiłaś ... bo jak uchyliłaś to nie powinno nic pójść
zrobiłam zmiane sytuacji zyciowej było znaczne przekroczenie kryterium w decyzji wyskoczyły mi wyliczenia w formie tabeli i kwota do wypłaty 0,00 tak jak zawsze. i w takich sytuacjach NIGDY nie tworzyło mi planu wypłat. a teraz utworzyło i to na dodatek kwota z kosmosu 200, 48 zł zasiłku rodzinnego na 3 i 4 letnie dziecko- masakra- co ja mam z tym zrobić???? :shock:
mam przechlapane :cry:
julk@@@
Referent

Napisano: 27 lip 2017, 15:01

nie wiem .... zakończ decyzję w systemie ...jak oddała to chyba nie ma sprawy .. ale była na liście wypłat .. daj księgowej decyzję uchylającą niech opisze listę
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2017, 15:04

ewalu pisze:nie wiem .... zakończ decyzję w systemie ...jak oddała to chyba nie ma sprawy .. ale była na liście wypłat .. daj księgowej decyzję uchylającą niech opisze listę
ewalu pisze:nie wiem .... zakończ decyzję w systemie ...jak oddała to chyba nie ma sprawy .. ale była na liście wypłat .. daj księgowej decyzję uchylającą niech opisze listę
ale co zrobić z tymi pieniędzmi? normalnie wydac na zasiłki w przyszłym miesiącu? bo przecież to nie jest nienależne pobranie.
julk@@@
Referent

Napisano: 27 lip 2017, 15:14

no tak .. do BP oddajemy tylko zwrot za lata ubiegłe
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2017, 15:22

ewalu pisze:no tak .. do BP oddajemy tylko zwrot za lata ubiegłe
ewalu pisze:no tak .. do BP oddajemy tylko zwrot za lata ubiegłe
o to dobrze....moja księgowa nie lubi jak coś figuruje jako zwroty to dobrze ze bedzie na czyst. ale zastanawiam sie dlaczego cos takiego sie stało.fakt mamy ostatnie powazne problemy ze sprzętem ciągle coś sie zawiesza, automatycznie wyrzuca z programu moze cos sie przyblokowało.

Bardzo ci dziękuję Ewalu :) ratujesz mi życie :)
julk@@@
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x