Proszę pracownicy powiedzcie czy dobrze w moim Ośrodku liczą. Miałam umowę o pracę od 01.09.2009 do 31.12.2014. po tym okresie dostałam świadectwo pracy. W tym samym zakładzie pracy jestem nadal tylko mam teraz umowę od 01.10.15 na stałe. Pracownik powiedział że mam dostarczyć świadectwo pracy i zas. o wynagrodzeniu netto za m-c luty 2015. Boję się że nastąpi przekroczenie dochodu i będę miała zabrane rodzinne. Czy to jest prawidłowo zrobione? Przecież nadal jestem w tym samym zakładzie pracy.
jest nie zmienil sie pracodawca, lub nie nastapila zmiany formy zatrudnienia (umowa zlecenie na umowa o prace lub odwrtonie ) to powinno byc to traktowane jako ciaglosc zatrudnienia i zaswiadczenia za luty nie bedzie potrzebne. Byc moze pracodawca jest ten sam ale zmienil nazwe firmy wtedy takie zaswiadczenie bedze potrzebne gdyz bedzie to traktowane jako nowe zatrudenienie
jest prawidlowo...zatrudnieniem jest wykonywanie pracy na podstawie umowy...wiec to co uzyskalas z umowy, ktora sie skonczyla jest utrata dochodu i tego nie beda liczyc, natomiast to co uzyskasz za drugi miesiac z nowej umowy jest uzyskaniem dochodu i nalezy to doliczyc
a ja uwazam iz mimo ze jest swiadectwo pracy i wszytskie warunki zatrudneinia pozostaja bez mian to jest to ciaglosc zatrudnienia i nie powinnismy nic utraca ani uzyskiwac
w ustawie o swiadczeniach rodzinnych nie ma mowy o "ciaglosci zatrudnienia" za to jest definicja zatrudnienia i definicja dochodu utraconego i uzyskanego
mario - to niewazne ze w tym samym zakladzie pracujesz..wazne ze mialas 2 umowy a to znaczy ze masz dwa zatrudnienia;-) jedno sie skonczylo a drugie zaczelo... ale jak widac na tym forum, nawet to co jasne jest interpretowane przez roznych ludzi roznie i moze sie zdarzyc,ze jesli odwolasz sie od decyzji to sklad orzekajacy w sko bedzie tez inaczej interpretowac te przepisy i moze cos wywojujesz:) u mnie sko jednoznacznie w ten sam sposob co ja podchodzi do tematu, ale co kraj to obyczaj - jak to w polsce;-)
Jest świadectwo jest utrata jest umowa jest zuyskanie z II msc czyli praca od stycznia uzysk za luty 2015. Ja tez robie jak kb nawet jeśli to ten sam pracodawca.