czy to jest prawidłowo- zas. rodz.? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 05 mar 2015, 10:09

Proszę pracownicy powiedzcie czy dobrze w moim Ośrodku liczą. Miałam umowę o pracę od 01.09.2009 do 31.12.2014. po tym okresie dostałam świadectwo pracy. W tym samym zakładzie pracy jestem nadal tylko mam teraz umowę od 01.10.15 na stałe. Pracownik powiedział że mam dostarczyć świadectwo pracy i zas. o wynagrodzeniu netto za m-c luty 2015. Boję się że nastąpi przekroczenie dochodu i będę miała zabrane rodzinne. Czy to jest prawidłowo zrobione? Przecież nadal jestem w tym samym zakładzie pracy.
Maria-75

Napisano: 05 mar 2015, 10:15

jest nie zmienil sie pracodawca, lub nie nastapila zmiany formy zatrudnienia (umowa zlecenie na umowa o prace lub odwrtonie ) to powinno byc to traktowane jako ciaglosc zatrudnienia i zaswiadczenia za luty nie bedzie potrzebne. Byc moze pracodawca jest ten sam ale zmienil nazwe firmy wtedy takie zaswiadczenie bedze potrzebne gdyz bedzie to traktowane jako nowe zatrudenienie
gosciu

Napisano: 05 mar 2015, 10:16

jeżeli jest świadectwo pracy i nowa umowa od stycznia, to zaświadzcenie za luty 2015
gosiula.

Napisano: 05 mar 2015, 10:16

jest prawidlowo...zatrudnieniem jest wykonywanie pracy na podstawie umowy...wiec to co uzyskalas z umowy, ktora sie skonczyla jest utrata dochodu i tego nie beda liczyc, natomiast to co uzyskasz za drugi miesiac z nowej umowy jest uzyskaniem dochodu i nalezy to doliczyc
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2015, 10:18

Ja bym utraciła pracę - bo jest świadectwo. Potem uzysk z nowej umowy.
Martini
Stażysta
Od: 19 maja 2014, 10:46
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2015, 10:20

Zakład pracy nie zmienił nazwy jest ciągle ten sam. A ja miałam umowę o pracę i nadal taką dostałam tylko na czas nieokreślony
Maria-75

Napisano: 05 mar 2015, 10:20

a ja uwazam iz mimo ze jest swiadectwo pracy i wszytskie warunki zatrudneinia pozostaja bez mian to jest to ciaglosc zatrudnienia i nie powinnismy nic utraca ani uzyskiwac
gosciu

Napisano: 05 mar 2015, 10:26

w ustawie o swiadczeniach rodzinnych nie ma mowy o "ciaglosci zatrudnienia" :) za to jest definicja zatrudnienia i definicja dochodu utraconego i uzyskanego
mario - to niewazne ze w tym samym zakladzie pracujesz..wazne ze mialas 2 umowy a to znaczy ze masz dwa zatrudnienia;-) jedno sie skonczylo a drugie zaczelo... ale jak widac na tym forum, nawet to co jasne jest interpretowane przez roznych ludzi roznie i moze sie zdarzyc,ze jesli odwolasz sie od decyzji to sklad orzekajacy w sko bedzie tez inaczej interpretowac te przepisy i moze cos wywojujesz:) u mnie sko jednoznacznie w ten sam sposob co ja podchodzi do tematu, ale co kraj to obyczaj - jak to w polsce;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2015, 10:32

Jest świadectwo jest utrata jest umowa jest zuyskanie z II msc czyli praca od stycznia uzysk za luty 2015. Ja tez robie jak kb nawet jeśli to ten sam pracodawca.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2015, 16:12

ja robie tak ze jesli u jednego pracodawcy jest kilka umów i ś. pracy to traktuje to jak ciagłośc- sprawa była w sko i sko nie przyczepiło sie o to.
mok

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem