Czy to obraza i profanum? - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 01 gru 2012, 15:51

https://s1.fotowrzut.pl/350L7VAUJ6/1.jpg

Fotka z fejsa jednego z posłów Ruchu Palikota. Wskazuje do czego prowadzi nadmierna ingerencja kościoła w politykę. Do mnie to przemawia ale oczywiście większość komentarzy było na NIE.
Ale jakby się tak zastanowić...czy to aby na pewno obraza godła? Orzeł w ciuchach papieża to obraza i profanum?
~Adam

Napisano: 01 gru 2012, 18:01

a jestemn za... PAŃSTWO MA BYC SIECKIE!!!!
~Wredna

Napisano: 01 gru 2012, 18:04

a jestem za... PAŃSTWO MA BYĆ ŚWIECKIE!!!! Kościołowi sie marzą wyprawy krzyżowe, stosy.
Sąsiad do mojej matki:\" pani Marysiu z Pani to dobra, szlachetna kobieta ale ,żeby Pani jeszcze do kościoła chodziła.....\"
Francja mi imponuję:) mają jaja:)
~Wredna

Napisano: 01 gru 2012, 18:38

\" Na zarzuty, że jego

( ks. Piotra Skargi - rocznica 400 lat po Jego śmierci przypada w 2012r -ur.27 września 1612r - przyp.autora )

kazania sa - skad my to znamy?! - \" mieszaniem się księdza do polityki\",

odpowiedział z pasja:
Rzecze kto, ksiadz sie wdawa w polityke. Wdawa sie i wdawać winien, nie w rządy jej, ale aby jej grzechy nie gubiły i wykorzenione z niej były, a dusze ludzkie w niej nie ginęły. Niesiony prorocką wizją kapłan przestrzegł przed karami, jakie spadną na nasz kraj za prywatę, egoizm, skłonnośc do anarchii, odstępstwa od Boga i religijna +letniość\", bo poznawszy Pana Boga naszego i pobrawszy ojcowskie dobrodziejstwa Jego, odstąpiliśmy od Niego i jawnymi grzechami Jego gniewamy, i długo cierpliwością Jego pogardzamy, i na pewną i nieodmienna sprawiedliwość Jego nie nie pomniemy; i tak zguby czekać musim, której też oni przestępcy nie uszli; jeżeli się nie odmienim, a pokutą się prawą nie wykupim.

Ten fragment poraża swą aktualnością - musimy się jednak \"odmienić\", czyli nawrócić i \"pokutą prawą wykupić\".
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 01 gru 2012, 18:49

To się nawracaj dzibar, nawracaj i pokutę czyń!
~janek

Napisano: 01 gru 2012, 18:53

pokutuj dzibar sama i nie domagaj się krucjat
~oko

Napisano: 01 gru 2012, 19:01

i znowu dzibarowata cudze myśli wkleja - nic sama gamo.nio.wata napisać już nie potrafi
~violka

Napisano: 01 gru 2012, 19:08

ot to to
~Wredna

Napisano: 01 gru 2012, 19:16

Po co mnie małemu człowieczkowi się wysilać jak mogę przypomnieć innych większych ode mnie głosy, ktore nie zostały w ich życiu docenione, ale przez wielkich zostały docenione - jak widać do \"głuchych i ślepych\" nic nie dociera
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 01 gru 2012, 19:19

a skąd ty tak wszystko wiesz, kto czego zapomnial i nie docenił? poza tym - mali ludzi zostaja czasami wielkimi dlatego, ze się :wysilają: tobie dzibar to nie grozi
~oko

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem