Czy to skuteczna egzekucja
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Czy to skuteczna egzekucja
Pani pobiera u nas fundusz alimentacyjny po 500zł miesięcznie. Komornik przesłał nam pieniądze i dłużnik jest u nas "na czysto" do czasu kolejnej wypłaty. Wysłaliśmy do komornika pismo, żeby nam napisał czy egzekucja jest skuteczna, brak odpowiedzi, natomiast komornik przelał kobiecie 1000zł. Czy kobieta może to wziąć czy ma zwrócić do komornika? Czy mamy uchylać FA czy jak?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: Czy to skuteczna egzekucja
jeżeli wy jesteście na "zero" pani może wziąć pieniądze
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św/FA
- Kontakt:
Podłączę się do pytania.
Mam taką sytuację, że Pani pobiera u mnie FA, dłużnik spłacił całe zadłużenie z FA, wystąpiłam do komornika z zapytaniem czy skuteczna egzekucja, odpisał tak: ' Postępowanie egzekucyjne w niniejszej sprawie jest skuteczne, do wierzycielki kwota zaległości wynosi 5 123,20zł.
CZY PŁACIĆ DALEJ FA?
PLISSS. POMOCY
Mam taką sytuację, że Pani pobiera u mnie FA, dłużnik spłacił całe zadłużenie z FA, wystąpiłam do komornika z zapytaniem czy skuteczna egzekucja, odpisał tak: ' Postępowanie egzekucyjne w niniejszej sprawie jest skuteczne, do wierzycielki kwota zaległości wynosi 5 123,20zł.
CZY PŁACIĆ DALEJ FA?
PLISSS. POMOCY
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
i jak babka weźmie kasę to możemy jej dalej normalnie płacić FA?
-
- Praktykant
- Kontakt:
tak kolejność zaspokajania art. 28 fundusz->zaliczka->należności wierzyciela
-
- Praktykant
- Kontakt:
nie może być egzekucja skuteczna skoro zaleglosc jest u komornika.dorota202 pisze: 08 cze 2022, 12:11 Podłączę się do pytania.
CZY PŁACIĆ DALEJ FA?
PLISSS. POMOCY
bezskuteczności egzekucji - oznacza to egzekucję, w wyniku której w okresie ostatnich
dwóch miesięcy nie wyegzekwowano pełnej należności z tytułu zaległych i bieżących
zobowiązań alimentacyjnych,
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jezeli jest skuteczne to nie płacimy . uchylamy decyzjędorota202 pisze: 08 cze 2022, 12:11 Podłączę się do pytania.
CZY PŁACIĆ DALEJ FA?
PLISSS. POMOCY
Oprócz Czy to skuteczna egzekucja - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
procedura zwrotu prawa jazdy
Dłużnik w więzieniu
Zmiana w harmonogramie wypłat FA
Dłużnik zwrócił się o umorzenie egzekucji u komornika
zł/zł- wierzyciel traci rent rodz. zgłosił to teraz, a już jej nie ma od kwietnia
jaki DZ.U do Fa
Zaliczka alimentacyjna jak ściągnąć dług
Wywiad bez dokumentów - czy uznać za uchylającego się?
Krajowy Rejestr Zadłużonych
czy wydać decyzję w sprawie uznania dłużnika za uchylającego sie od zobowiązań alimentacyjnych
Spłacony dłużnik
zł/zł- Komornik płaci różnicę dla wierzycielki!! Pomożecie?
Jak postąpić z dłużnkiem POMOCY
zobowiązanie do rejestracji w PUP a podjęcie zatrudnienia
Zabrać czy nie zabrać prawo jazdy?
dłużnik spłata