czy w waszych GOPS przygotowujecie się logistycznie do 500 + - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 40 ]

Napisano: 12 lut 2016, 14:20

czy nie uważacie że duzo lepiej byłoby gdyba dział świadczen rodzinnych i te całe 500 było w Urzędzie a nie w OPS ? mam takie wrażenie że ŚR są kulą u nogi dla OPS, w większości ośrodków tak jest że najważniejsi są pracownicy socjalni, ich sprawy są najważniejsze ich wypłaty sa najwieksze itd.. a ŚR zbiera same ochłapy
qqq

Napisano: 12 lut 2016, 14:26

qqq pisze:czy nie uważacie że duzo lepiej byłoby gdyba dział świadczen rodzinnych i te całe 500 było w Urzędzie a nie w OPS ? mam takie wrażenie że ŚR są kulą u nogi dla OPS, w większości ośrodków tak jest że najważniejsi są pracownicy socjalni, ich sprawy są najważniejsze ich wypłaty sa najwieksze itd.. a ŚR zbiera same ochłapy
A najlepsze jest to że wyposażenie biur, komputery, drukarki i inne pierdoly kupuje się ze świadczen rodzinnych; ale dla wszystkich
kalinka

Napisano: 12 lut 2016, 14:29

tak. a do tego oni zawsze są zarobieni po uszy a my siedzimy i pierdzimy za przeproszeniem w krzesło. Amen.
qqq

Napisano: 12 lut 2016, 14:39

I jak wchodzą do nas po coś to masz im to dać natychmiast, bez względu na to co robisz i jak jest to ważne. Musisz się oderwać bo ich chcenie jest dużo ważniejsze od tego co robisz ty.
karo11

Napisano: 12 lut 2016, 16:01

I jak wchodzą do nas po coś to masz im to dać natychmiast, bez względu na to co robisz i jak jest to ważne. Musisz się oderwać bo ich chcenie jest dużo ważniejsze od tego co robisz ty.

mega:)
olka123

Napisano: 12 lut 2016, 16:35

z tymi pracownika socjalnymi to tak
Ala123456

Napisano: 12 lut 2016, 20:04

słuszne uwagi....tylko pracownicy socjalni się liczą i tylko oni są zawaleni pracą a my dział świadczeń wg kierownika nic nie robimy......do nas nawet jeden pracownik socjalny chce przejść na 500+ bo już nie wyrabia a u nas chce odpocząć...DOBRE jak to usłyszałam to się roześmiałam ale niech przychodzi...... może odpocznie ;)
kkk

Napisano: 13 lut 2016, 11:54

Ja sie dowwlassie przejme 5dowieam+ mam juz sr,fa,przedodatki mieszkaniowe i energetyczne.spytalam sie o poddpowiedx ...cos pomsiysodpoe nie ma pieniedzy....wiec oswiadczylamcoswypowiedzenie (pracupomyslimyoswiaskladamje w sr od 2004r)i co???? _nagle pieniadze sie znalazly malo tego znalazla sie tez osoba do pomocy wstepna oferta podwyzki 800 netto zobaczymy???? Moral z tego taki nie dajcie sie postraszcie tym bardziej te osoby co prowadza wszystko same, te z malych gmin .......powodzenia :D
Ola78

Napisano: 14 lut 2016, 19:50

qqq pisze:czy nie uważacie że duzo lepiej byłoby gdyba dział świadczen rodzinnych i te całe 500 było w Urzędzie a nie w OPS ? mam takie wrażenie że ŚR są kulą u nogi dla OPS, w większości ośrodków tak jest że najważniejsi są pracownicy socjalni, ich sprawy są najważniejsze ich wypłaty sa najwieksze itd.. a ŚR zbiera same ochłapy
Oczywiście, bo to jest ośrodek pomocy społecznej - bazujący na ustawie o pomocy społecznej i realizujący przed wszystkim zadania z tej ustawy wynikające.

Nikt nigdy z ops nie zabiegał o to, aby babrać się z innym sprawami: sr, za, a potem fa, przemocą, teraz 500+.

Pomoc społeczna w pomocy społecznej jest najważniejsza - nie może być inaczej.

Przypominam, iż Pani Minister powtarza, że 500+ to nie jest element polityki socjalnej, ale prorodzinnej, więc tym bardziej 500+ nie powinno być realizowane w ops. A to, że będzie to jest wina - właśnie polecam rozmyślenia, dlaczego to pracownicy ops będą to w większości realizować.

Darujcie sobie dyskusję, czyja praca jest więcej warta - sr czy pracowników socjalnych - TEGO NIE DA SIĘ ZWAŻYĆ i PORÓWNAĆ.

A jeśli tak robicie to sami wywołujecie konflikty w jednym garnku. Zbyteczne i niesłuszne w mojej opinii.
ops dla ps

Napisano: 16 lut 2016, 23:58

ops dla ps pisze:
Oczywiście, bo to jest ośrodek pomocy społecznej - bazujący na ustawie o pomocy społecznej i realizujący przed wszystkim zadania z tej ustawy wynikające.

Nikt nigdy z ops nie zabiegał o to, aby babrać się z innym sprawami: sr, za, a potem fa, przemocą, teraz 500+.

Pomoc społeczna w pomocy społecznej jest najważniejsza - nie może być inaczej.

Przypominam, iż Pani Minister powtarza, że 500+ to nie jest element polityki socjalnej, ale prorodzinnej, więc tym bardziej 500+ nie powinno być realizowane w ops. A to, że będzie to jest wina - właśnie polecam rozmyślenia, dlaczego to pracownicy ops będą to w większości realizować.

Darujcie sobie dyskusję, czyja praca jest więcej warta - sr czy pracowników socjalnych - TEGO NIE DA SIĘ ZWAŻYĆ i PORÓWNAĆ.

A jeśli tak robicie to sami wywołujecie konflikty w jednym garnku. Zbyteczne i niesłuszne w mojej opinii.
Jakoś dotychczas smakuje tej całej pomocy społecznej 3%, prawda?
Już pewnie się zastanawiacie jakie smakowite 2/1,5% będzie?!
:lol:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 4 z 4    [ Posty: 40 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x