Czy występujecie z wn. do innej gm że się nie ubiegali...? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 28 kwie 2015, 9:00

j.w.
pytam bo ja jeśli miałam na dowodzie osobistym inny adres spoza mojej gminy - to występowałam z zapytaniem/z wnioskiem o udostępnienie danych czy składali wniosek o ustalenie prawa do SR lub becik lub ZP itd.
Teraz są nowe dowody osobiste, właśnie mam taki przed sobą. Na nim nie ma zameldowania. Przejrzałam dokładnie druk za becikowe i nie ma w nim wzmianki w pouczeniach pod którym się podpisują, ze nie wystąpili z wnioskiem w innej gminie, jest tylko mowa że nie ubiegali się o przyznanie świadczenia z tytułu urodzenia poza granicami kraju. Czy wy macie jakiś dodatkowy druk/oświadczenie że ubiegali się o przyznanie SR w innej gminie? Lub oświadczenie że dotychczas pobierali świadczenia w ...? Nie wiem, tak sobie myślę. A wy jak postępujecie?
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2015, 9:04

U mnie na wniosku pisza adres zameld i zamieszk jak sue roznia to pisze wniosek do gminy lepiej napisac niz pozniek ktos mialby ci powiedziec ze nie sorawdzilas itp
To ja

Napisano: 28 kwie 2015, 9:34

no właśnie wiem, że lepiej to sprawdzić, ale nie bardzo wiem jaką obrać procedurę. Adres zameldowania na wniosku jest to pewne rozwiązanie, ale jakby ktoś się uparł to wcale nie musi go podawać, gdyż ustawa i we wniosku jest napisane "adres zamieszkania".
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2015, 10:31

ja pisze info do innej gminy że przyznałam świadczenie
i na dole że mają zweryfikować i jesli pobiera u nich to mają się odezwać a jak nie to wpiąć w akta
asiak

Napisano: 28 kwie 2015, 12:49

no tak a jak nie masz adresu na dowodzie osobistym?
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2015, 12:52

u nas tylko oświadczenia sporadycznie występujemy do innych gmin z zapytaniem , często dzwonimy...
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Napisano: 28 kwie 2015, 12:54

a sami zrobiliście sobie gotowe oświadczenia?
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2015, 13:08

tak sami,najważniejsze wpisać pod oświadczeniem art 23 ustawy o świadczeniach oraz art 233 par 1 KK .....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Napisano: 28 kwie 2015, 13:30

Nutka pisze:no właśnie wiem, że lepiej to sprawdzić
Wcale nie lepiej tylko bezsensu. Potrzebne oświadczenie jest we wniosku.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2015, 13:31

To ja pisze:U mnie na wniosku pisza adres zameld i zamieszk jak sue roznia to pisze wniosek do gminy lepiej napisac niz pozniek ktos mialby ci powiedziec ze nie sorawdzilas itp
A w którym miejscu we wniosku masz miejsce na wpisanie adresu zameldowania?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x