Czy wysyłaliście już uwagi do projektu zmian w 500+?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
przemo
Praktykant
Zajmuję się: SW, SR, FA
Kontakt:

Czy wysyłaliście już uwagi do projektu zmian w 500+?

Post autor: przemo »

Czy wysłaliście już swoje uwagi do projektowanych zmian w 500+, przede wszystkim w sprawie obniżenia dotacji?

Nie używaj wielkich liter do nazywania tematów!
Ania@
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: CZY WYSŁALIŚCIE JUŻ UWAGI DO PROJEKTU ZMIAN W 500+?

Post autor: Ania@ »

Wysłałam nawet kilka razy.

Chociaż czarno to wszystko widzę
U nas jest 2 dziewczyny, ja mam 500+, 300+ KDR, druga osoba rodzinne, i z tego co słychać jeżeli nie podniosą dotacji na 500+, jedna osoba w zupełności poradzi sobie ze wszystkim, tylko jak ostatnio wspominał szkolący w Warszawie, będą chcieli skończyć z rodzinnymi, i jak dali 500+ na pierwsze, to bardzo prawdopodobne. A przynajmniej podniosą przelicznik ha, podnieśli krajową, to sporo osób odpadnie z rodzinnych, wiec idzie do likwidacji, powolniej

Chociaż nie chciałabym wybierać która z nas miałaby się pożegnać z pracą, ja czy rodzinna, dobże nam się pracuje wspólnie i mam nadzieję ze uchowamy swoje posady
przemo
Praktykant
Kontakt:

W naszym imieniu uwagi wysłał zakładowy związek zawodowy, apelując o godne wynagradzanie pracowników realizujących 500+. Postulowaliśmy o podwyższenie kwoty dotacji do 2%.
przemo
Praktykant
Kontakt:

przemo pisze:W naszym imieniu uwagi wysłał zakładowy związek zawodowy, apelując o godne wynagradzanie pracowników realizujących 500+. Postulowaliśmy o podwyższenie kwoty dotacji do 2%.
Słuchajcie, widzę że mojego posta przeczytało ponad 300 osób, a odpowiedziała tylko jedna. Konsultacje potrwają do 9 kwietnia, jest szansa by się wypowiedzieć w kwestii naszych wynagrodzeń i apelować o zmiany.Nie bądźmy bierni, zamiast narzekać trzeba działać, bo inaczej nic się nie zmieni.
*Ilona
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, FA i ...
Kontakt:

Re: Czy wysyłaliście już uwagi do projektu zmian w 500+?

Post autor: *Ilona »

Oczywiście wysłałam
*Ilona
Starszy referent
Kontakt:

https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/1 ... /komentarz

Piszcie i WY
*Ilona
Starszy referent
Kontakt:

Piszcie, bo siedzimy cicho a potem mamy sią jak mamy.... i to jeszcze za marne pieniądze
przemo
Praktykant
Kontakt:

Najlepiej wysłać w formie papierowej na adres ministerstwa albo mailem [email protected].
Pamiętajcie o podpisie, anonimowe uwagi nie są analizowane.
Spróbujcie zaangażować w przesyłanie uwag związki zawodowe działające w Waszych Ośrodkach, nie bądźmy bierni, bo nic się nie zmieni.
ewa24
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewa24 »

przemo pisze:Najlepiej wysłać w formie papierowej na adres ministerstwa albo mailem [email protected].
Spróbujcie zaangażować w przesyłanie uwag związki zawodowe działające w Waszych Ośrodkach, nie bądźmy bierni, bo nic się nie zmieni.
przemo pisze:Najlepiej wysłać w formie papierowej na adres ministerstwa albo mailem [email protected].
Czy oprócz pdpisania nalezy tez podawac swój adres? Jaka forme powinno miec takie pismo... moze ktos wrzucic jak zaczynał pisac....
ODPOWIEDZ