czy żada się zwrotu pomocy rządowej? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??

Napisano: 04 mar 2014, 14:38

w podstawie prawnej nasz art. 30 wystarczy czy cos z ustawy o pomocy społecznej musz dać??
~oliko

Napisano: 04 mar 2014, 14:42

dałabym również z Rozporządzenia RM z dnia 24.12.2013 par. 6
~Ilona

Napisano: 04 mar 2014, 14:49

zwrot bedzie za wrzesien 2013 wiec rozporzadzenie obowiazywało z dnia 26 marca 2013 :) dzięki za pomoc

a moge teraz w marcu nie wypłacić osobie pomocy rządowej za marzec celem sciągnięcia należnosci za ten wrzesień, bo sama nie przyjdzie i nie odda.

A potrącenia z konta księgowa nie pozwala nam robić jesli zwrot jest za lata ubiegłe. ;/
~oliko

Napisano: 04 mar 2014, 14:58

\'A potrącenia z konta księgowa nie pozwala nam robić jesli zwrot jest za lata ubiegłe\'

Co? Od kiedy to księgowa ma cokolwiek do powiedzenia jeśli idzie o zastosowanie uśr? Potrącenie możesz robić jeśli masz decyzje uznające NP i zobowiązałeś stronę do zwrotu. I oczywiście nie ma żadnego znaczenia czy to lata ubiegłe czy rok bieżący.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2014, 15:14

wiem Iks ale moja ksiegowa uwaza ze jesli mamy zwrot na lata ubiegle to ona musi dostac do reki gotowke, ktora następnie przekazuje dalej.

To jest walka z wiatrakami aja teraz mam problem ze sciągnięciem.
~oliko

Napisano: 04 mar 2014, 15:17

\'ale moja ksiegowa uwaza\'

Podstawę prawną jej daj na piśmie, a pismo do wiadomości do dyr. jednostki. Ja bym jeszcze powiedział, że jest g.upia i nie zna przepisów, ale ja z natury bezczelny jestem.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2014, 15:37

ja też robie potracenia należności z lat ubiegłych z bieżacej wypłaty tylko daje ksiegowej decyję i na tej podstawie odprowadza pieniądze
~~o~

Napisano: 04 mar 2014, 16:29

dokładnie, przekazuje z konta ogolnego na konto dochodowe
~MoniaM

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x