DA za granicą, czy podwyższyć fa?? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 wrz 2015, 11:36

Witam, mam taką sprawę, Pani podwyższyła alimenty do kwoty 500 zł, było zasądzone 400 do tej pory, Dłużnik za granicą, sprawa prowadzona jest przez sąd okregowy.
Pani złożyła wyrok do sądu, a sąd wydał jej zaświadczenie: iż poprzednie postępowanie ze starego wyroku nie przyniosło żadnego rezultatu organ brytyjski pismem.... poinformował ostatecznie, że nie był w stanie ustalić adresu dłużnika i zamknął sprawę. jednocześnie sąd wyjaśnił że wysłanie wniosku o wykonanie na terenie W.B. wyroku podwyższającego alimenty po 500 zł. jest w chwili obecnej bezcelowe.
Co powinnam z tym zrobić?? zrobić wszczęcie i dać decyzję odmowną na podwyższenie alimentów?
aana

Napisano: 03 wrz 2015, 11:38

a z jakiego powodu?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 wrz 2015, 11:45

no właśnie nie wiem jak podejść do tematu :(. Myślałam o odmowie, ze względu, że sąd nie prowadzi postępowanie na podstawie wyroku podyższającego. Napisali w zaświadczeniu, że jeśli wierzycielka poda nowy adres dłużnika wówczas istnieje możliwość ponownego wszczęcia postępowania na nowy wyrok . To co podnieść do 500 zł :)??
anaa

Napisano: 03 wrz 2015, 11:53

podnieść
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]