dane z EKSMOoN - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 23 paź 2024, 9:29

Georgina pisze:
23 paź 2024, 9:26
Tom. pisze:
23 paź 2024, 9:04
wzystkie decyzje :arrow: filtr :arrow: SP, ZP, D5 do zmiany :arrow: warunek 6bb
zrobiłam tak nie wyszło mi nic

ale mam spisane osoby ktorym robilam przeddluzenia do 30 wrzesnia
zweryfikowalam je w systemie
i u tej trójki wyskoczyło mi w rubryce data wazxnosci orzeczenia 31 marca 2025r

co w takiej sytuacji ?
robic z urzedy to przedłuzenie ?
dzownic do PCPR? wiem ze zadna z tych 3 osob nie skladala zadnego wniosku na komisje
he a to ciekawe... sama się zastanawiam co zrobić w takiej sytuacji
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2024, 9:31

tak jak Elmer pisze, najbezpieczniej będzie zadzwownić do tych osób i poprosić o zaświadczenie, zapisać że dzwoniłam, powiadomiłam. Jeśli doniesie przedłużymy, jak nie doniesie nic nie robimy.
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2024, 9:51

przez tą ilośc ciągłych zmian ja sie już zakreciłam

najbardziej chodzi mi o wyrażenie " Z URZĘDU "!!!! i tryb postępowania
bo piszesz
Jeśli doniesie przedłużymy, jak nie doniesie nic nie robimy.
ale czy tak możemy ?>>>> że nie przedłużamy z urzędu skoro napisane jest że mamy to robić

te 3 osoby u mnie to z pewnością nie pojadą do żadnego PCPR po żadne zaświadczenie i z rozmowy z nimi ustalilałm ze nie wiedza kiedy i czy w ogole beda skladac na komisje jakies wnioski

dlatego muszę wiedziec czy mam im wydłuzac czy nie tylko na podstawie informacji z systemu ? nie chcialabym dopuscic do sytuacji w ktorej ludziom sie nalezało a ja nie wykonałąm czegos
Georgina
Referent
Od: 03 gru 2018, 19:21
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 23 paź 2024, 9:52

no i skoro maja w systemie wpisane daty orzeczeń do 31 marca 2025 r dlaczego nie wysoczyły mi ich decyzje do zmiany :| :| :|
Georgina
Referent

Napisano: 23 paź 2024, 10:12

https://www.gov.pl/web/rodzina/komunika ... sprawnosci
Ważne: W przypadku wątpliwości dotyczących danych pozyskanych z EKSMOoN w zakresie przedłużonych orzeczeń czy też wydanych zaświadczeń na podstawie ww. art. 6bb ust. 3 ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, zapytania w tych sprawach należy kierować do właściwego zespołu do spraw orzekania o niepełnosprawności - jest to niezmiennie organ który ma obowiązek, zgodnie z właściwością, rozstrzygać i wyjaśniać wiążąco takie sprawy, także na zapytania gminnych organów właściwych.

W celu wyjaśnienia ewentualnych wątpliwości związanych z prowadzonym postępowaniem dotyczącym zmiany decyzji w zakresie świadczeń uzależnionych od niepełnosprawności, organ właściwy/wojewoda, niezmiennie może również zwrócić się do strony postępowania o przedstawienie niezbędnych dla prowadzonego postępowania wyjaśnień lub informacji.
jak najbardziej masz prawo weryfikować pozyskane z systemu informacje a nie klepać zmiany na pałę :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 23 paź 2024, 10:16

dzięki Tom.
pogubiła sie w tym temacie już calkowicie
Georgina
Referent

Napisano: 23 paź 2024, 11:27

ja też będę prosiła o zaświadczenie żeby przynieśli - nie wierzę EKSMOoNowi...

a ta ustawa (przedłużanie na pół roku) będzie juz tak cały czas obowiązywać? tzn. np. komuś skończy się orzeczenie w III 2025 to też zmieniemy-przedłużamy?
Nutka
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x