wpłynął wniosek na dodatek mieszkaniowy dnia 6 grudnia.
Moje zapotrzebowanie na środki nie przewiduje pieniędzy na ten dodatek.
Po kontakcie z urzędem wojewódzkim - mam przesłać wydaną decyzję i wniosek o zwiększenie zapotrzebowania
ale
czy muszę teraz 10-tego wypłacić ten dodatek ze swoich środków czy mogę czekać z wypłatą na pieniądze z urzędu wojewódzkiego ?
data wypłaty dodatku
Re: data wypłaty dodatku
1.Na rozpatrzenie wniosku masz miesiąc czasu.
2.Nie robiłaś jeszcze list?
Ja np. listy drukuje pierwszego dnia miesiąca, stempluje, generuje przelewy itd. daje szybko do finansów żeby zdążyli przelać kasę do 10-go.
Decyzje zrobione po wydrukowaniu list będą dopiero widoczne na listach w kolejnym miesiącu. Program obsługujący dodatki tego "pilnuje". Teraz np już od kilku dni robię decyzje a wypłata będzie w styczniu.
Dodatkowo na koniec roku jest tak że na DE grudniowe i ewentualnie listopadowe wypłacone w nowym roku (bo takie zawsze są) piszę pismo do UW na początku nowego roku o dodatkowe środki na nie. Mój Urząd Wojewódzki zabronił wypłaty DE przyznanych decyzjami w danym roku ze środków (budżetu) z nowego roku.
2.Nie robiłaś jeszcze list?
Ja np. listy drukuje pierwszego dnia miesiąca, stempluje, generuje przelewy itd. daje szybko do finansów żeby zdążyli przelać kasę do 10-go.
Decyzje zrobione po wydrukowaniu list będą dopiero widoczne na listach w kolejnym miesiącu. Program obsługujący dodatki tego "pilnuje". Teraz np już od kilku dni robię decyzje a wypłata będzie w styczniu.
Dodatkowo na koniec roku jest tak że na DE grudniowe i ewentualnie listopadowe wypłacone w nowym roku (bo takie zawsze są) piszę pismo do UW na początku nowego roku o dodatkowe środki na nie. Mój Urząd Wojewódzki zabronił wypłaty DE przyznanych decyzjami w danym roku ze środków (budżetu) z nowego roku.
Re: data wypłaty dodatku
bardzo dziękuję za odpowiedź !
ja listy robię razem z dodatkami mieszkaniowymi zawsze dzień przed wypłatą.
Dodatek energetyczny mam tylko jeden (1 szt) i teraz drugi, który wpłynął w grudniu.
Ostatecznie ustaliłam z moim Urzędem Wojewódzkim w taki sposób:
wydałam decyzję, później przesłałam wniosek o zwiększenie zapotrzebowania na wypłatę grudniową.
Urząd Wojewódzki prześle mi pieniądze jeszcze w grudniu i wtedy zrobię wypłatę tego jednego dodatku.
ja listy robię razem z dodatkami mieszkaniowymi zawsze dzień przed wypłatą.
Dodatek energetyczny mam tylko jeden (1 szt) i teraz drugi, który wpłynął w grudniu.
Ostatecznie ustaliłam z moim Urzędem Wojewódzkim w taki sposób:
wydałam decyzję, później przesłałam wniosek o zwiększenie zapotrzebowania na wypłatę grudniową.
Urząd Wojewódzki prześle mi pieniądze jeszcze w grudniu i wtedy zrobię wypłatę tego jednego dodatku.
Oprócz data wypłaty dodatku - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
CHEOPS
podstawa prawna
jaka stawka?
DE po przyznaniu DM wstecz
wypłata DE do 30.01.2017r.
decyzja
nienależnie wypłacony DE
data wypłaty w decyzji grudniowej
decyzja zmieniająca wszczęcie postepowania?
dodatkowa lista - wypłata grudniowa
decyzja zmieniająca czy nowa decyzja z urzędu
Zapotrzebowanie na I kwartał
zgon
zgon
PUMA
Czy można przelewem???