data wypłaty w decyzji grudniowej - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 16 gru 2016, 9:59

Jaką formułkę wpisujecie w decyzji grudniowej dla wniosków złożonych po 10 grudnia, których wypłata musi być zrealizowana do 31.12.2016r.?
czy - d.e. w/w kwocie zostanie wypłacony na konto wnioskodawcy do dnia 10 każdego miesiąca z góry ?
czy - d.e.w/w kwocie zostanie wypłacony na konto wnioskodawcy do dnia 31.12.2016r.?
anikac

Napisano: 16 gru 2016, 14:22

możecie podpowiedzieć jak robicie??????????
anikac

Napisano: 20 gru 2016, 14:07

MY piszemy,że wypłata nastąpi w dniu 21.12.2016r. (podajemy konkretny dzień i w tym dniu będą wypłaty)
BSA

Napisano: 20 gru 2016, 14:25

o matko, co wy tu piszecie!!!!!!

zamykając listę wypłat na grudzień system zamyka do wypłat do 10 grudnia. Dla wszystkich innych decyzji wydanych po 10 grudnia DE zostanie wypłacone w styczniu z terminem do 30 stycznia, jak jest napisane w ustawie. Kto powiedział, że decyzje wydane w grudniu muszą być wypłacone w grudniu??!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Drugi raz w grudniu nikt nie zamknie listy wypłat, pojawi się info, lista wypłat styczeń 2017.
W ustawie jest napisane, że do 10 każdego miesiąca z góry, z wyjątkiem miesiąca stycznia, kiedy wypłaca się do 30 stycznia.
pozdrawiam!
sylajolka

Napisano: 20 gru 2016, 14:31

Dodam, że zamykając listę wypłat w styczniu 2017 należy uwzględnić wszystkie inne decyzje grudniowe wydane po zamknięciu list wypłat na grudzień :D
Robi sie to poprzez wpisanie odpowiedniej daty przy wyskakujacym komunikacie. Od 2014 tak robimy i nie ma zastrzeżeń.
Ponadto, proszę mi podać podstawę prawną, gdzie jest napisane, że dla decyzji wydanej np. 20.12.2016 r. wypłata musi być zrobiona do 31.12.2016 r. NIE MA TAKIEJ OPCJI!!!!!!
pozdrawiam.
Gość

Napisano: 20 gru 2016, 14:38

My już tak robimy od 2014 roku i nie ma żadnych zastrzeż. Robimy drugi termin wypłaty aby zamknąć rok, a i z systemem nie mamy problemu!
ktoś1

Napisano: 20 gru 2016, 14:41

ktoś1 pisze:My już tak robimy od 2014 roku i nie ma żadnych zastrzeż. Robimy drugi termin wypłaty aby zamknąć rok, a i z systemem nie mamy problemu!

A jak robicie to dla wniosku złożonego 31 grudnia, bardzo jestem tego ciekawa. Księgowość pracuje krócej, a i kase z banku trzeba pobrać wcześniej.
sylajolka

Napisano: 20 gru 2016, 15:43

Tak jak Sylajolka jest prawidłowo. Zresztą tak mówi ustawa.
U mnie np. w sylwestra zawsze kilka wniosków wpływa.
Fantomas

Napisano: 20 gru 2016, 15:55

Fantomas pisze:Tak jak Sylajolka jest prawidłowo. Zresztą tak mówi ustawa.
U mnie np. w sylwestra zawsze kilka wniosków wpływa.
jak mówi ustawa???...że za grudzień musi być wypłata w grudniu, bo tego wątku się odniosłam, a o jakim Fantomas piszesz?
sylajolka

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem