DE po kwietniu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 12 mar 2014, 12:35

Witam
Powiedźcie mi proszę co trzeba będzie robić w przypadku gdy wydana zostałą decyzja w/s DE do kwietnia z uwagi na znane stawki, a dodatek mieszkaniowy trwa nadal. Czy taki człowiek w maju ma złożyć kolejny wniosek w/s DE czy organ ma sam z siebie wydać decyzję na te kolejne m-ce do których człowiek nabył uprawnienia z DM przed majem. Tzn. np DM przyznany marzec - sierpień, decyzja DE wydana od marca do kwietnia.
pozdrawiam
~magda

Napisano: 12 mar 2014, 12:43

wg mnie nowy wniosek, ponieważ decyzja określa kwotę i termin. Proszę o uwagi od innych.
~Anna

Napisano: 12 mar 2014, 13:44

g mnie rowniez nowy wniosek i nowa decyzja od maja do czasu trwania dodatku mieszkaniowego
~OLI

Napisano: 12 mar 2014, 16:10

Tak nowy wniosek i nowa decyzja.
~igor

Napisano: 12 mar 2014, 16:33

my przyznajemy DE na okres przyznawania DM, a nie do kwietnia
więc jak zmieni się wysokość DE, to wydam decyzje zmieniające dotyczące kwoty,

uniknę kolejek,

jak się unormuje to wnioskodawcy nauczą się, że najlepiej składać dwa wnioski razem i o DM i o DE,
i dla mnie prościej i dla wnioskodawcy prościej...

a jak to wyjdzie... historia i brukowce ocenią... ups.... znaczy się chciałam powiedzieć... kontrola oceni...

~gorzatka

Napisano: 13 mar 2014, 13:32

przecież zmienia się jeszcze kwota DE jak zmienią rozporządzenie to co piszecie ,że jeden raz wniosek ? CO NAJMNIEJ 2 RAZY MUSI ZŁOŻYĆ WNIOSEK- TO JAKIŚ ABSURD PRZECIEŻ MOŻNA ZMIENIĆ DECYZJĘ
~XXX

Napisano: 13 mar 2014, 13:33

robię dokładnie tak jak \"gorzatka\"
~XXX

Napisano: 13 mar 2014, 13:41

dzięki... XXX... przywracasz mi wiarę w sama siebie... bo już się obawiałam że jestem osamotniona...

przygotowałam druczek na wyrażenie zgody na zmianę dec. w trybie 155 KPA, jak będą odbierać decyzje o DE, to poproszę o podpisanie zgody

żałuję że nie wpadłam na to w styczniu... ale człowiek uczy się całe życie i głupi umiera...

wygląda to następująco:
\"Wyrażam zgodę na zmianę w trybie art. 155 KPA decyzji ostatecznej Nr ..................... z dnia ............ r. w części dotyczącej wysokości dodatku energetycznego, w związku ze zmianą wynikającą z obwieszczenia Ministra Gospodarki.\"

~gorzatka

Napisano: 13 mar 2014, 14:59

ja również wydaję decyzję tak jak przyznany jest dm a nie do kwietnia
~****

Napisano: 13 mar 2014, 15:53

oświadczenie które zacytowałaś ~gorzatko uzupełniłabym jeszcze o zdanie, że: z uwagi na zmianę wysokości dodatku energetycznego wnosze o wszczęcie postępowania w sprawie przyznanego dodatku energetycznego.

Bo inaczej sama zgodna nie jest wszczęciem postępowania i - moim zdaniem - trzeba by z urzędu takie postępowanie wszcząć.

Takie moje skromne zdanie
~@@@

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x