de zapotrzebowanie - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 09 gru 2013, 14:14

policzyłam osoby (wg liczby w rodzinie ), które mają przyznane dodatki, osoby, które złożą w grudniu wnioski ( dodatek m. od stycznia), w styczniu ( dodatek m. od lutego) i w lutym ( dodatek m. od marca ) plus zapas 10 %.
~gaja

Napisano: 09 gru 2013, 14:19

ja zrobiłam symulację od czerwca 2012 r. w tery mam pełen okres 6 miesięcy czerwcem zastapiałm grudzień który nie mamy zamknięty
w programie zrobiłam sprawozdanie statystyczne i samo mi wyliczyło z podziałem na gospodarstwa
~ks

Napisano: 09 gru 2013, 14:23

a skąd masz już program?
~gaja

Napisano: 09 gru 2013, 15:02

czy mozecie mi poludzku napisac jak liczycie zapotrzebowanie bo nie kumam
~magda

Napisano: 09 gru 2013, 15:11

gozratka wedlug twojej tabelki ktoras zrobilas w exelu to jak to ma byc jeszcze te od stycznia mnozyc razy 3, pozniej lutowe razy 2 i marcowe razy 1??
~Ani

Napisano: 09 gru 2013, 15:24

ja tez nie kumam tej tabelki od gorzatki :(ktoś wyjaśni
~ala

Napisano: 09 gru 2013, 15:25

to za jakie w końcu miesiące bierzemy godpodarstwa domowe od lipca do grudnia czy inne
~Małgosia

Napisano: 12 gru 2013, 20:34

nie bawiłam się w liczenie że:
styczniowe x 3
lutowe x 2
marcowe x 1

policzyłam wszystkie decyzje aktualnie obowiązujące,
czyli wszystkie decyzje które umieściłam na liście wypłat w grudniu, bo generalnie na upartego wszystkie te osoby mogą teraz złożyć wniosek o DE, (oczywistym jest że nie złożą, ale mogą)

no i pomnożyłam razy 3 miesiące,

jak już ktoś wspomniał wyliczenie zapotrzebowania to jak wróżenie z fusów...
wiem że tak jak ja zrobiłam jest dużo za dużo... ogromnie dużo za dużo... za to nie dodawałam już nic na zapas,
ewentualnie zapotrzebowanie rozliczę w następnych kwartałach,
lepiej więcej niż za mało... hi

podałam zapotrzebowanie na podstawie faktycznych danych, nie z kapelusza, w razie czego wytłumaczę się dlaczego takie kwoty podałam,

~gorzatka

Napisano: 12 gru 2013, 23:36

~gorzatka ja zrobiłem tak samo. Z systemu wychodzi ile jest gospodarstw (dodatków mieszkaniowych) i ile osób. Przemnożyłem przez kwoty i 3 miesiące. Dodałem 2% na obsługę i wyszła ogólna kwota do wniosku. Rzeczywistość zweryfikuje I kwartał. Uważam, że kwota i tak będzie z zapasem. Nie będę chodził i trąbił, że należy składać wniosek. Niektórzy pewnie machną ręką na taką kwotę i się im nie będzie chciało.
Pozdrawiam.
~AdiMati

Napisano: 13 gru 2013, 10:13

pracuje w GOPS, kto u was podpisuje wniosek o dotację? Wójt czy Kierownik??
~Margaret

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x