Debile na ulicy
Re: Debile na ulicy
Generalnie przyjmuje się niepokojącą tezę o tym, iż w czasach współczesnych obserwuje się zanik autorytetów tych największej wagi: rodzinnych, później życia publicznego w tym polityki a Pan/i tyle ich wymienił. Zadziwiające. Jestem zaskoczona nazwiskami jakie padły i nie jestem przekonana czy Pana/i opinia nie jest odosobniona. To postacie z pewnością nietuzinkowe, charyzmatyczne, kontrowersyjne, zapisane na kartach historii swojego narodu ( Nagy, Teleki, Salazar) wytłuszczoną czcionką, ale czy są to autorytety powszechnie uznane, niekwestionowane ? ja sądzę,że nawet Węgrzy czy Portugalczycy by się zastanawiali. To Pana/i wzorce indywidualne. Zainteresowania jeśli chodzi o rodzaj literatury, dość ciekawe, inne, ale też typowe dla konserwatysty, narodowca.
Doboszyński i CatMackiewicz. Moje uznanie. Czepiali się Słonimskiego. Doboszyński napisał List do Słonimskiego, zdaje się.
Doboszyński i CatMackiewicz. Moje uznanie. Czepiali się Słonimskiego. Doboszyński napisał List do Słonimskiego, zdaje się.
Otóż rzeczony list :[Anioł*] pisze:Generalnie przyjmuje się niepokojącą tezę o tym, iż w czasach współczesnych obserwuje się zanik autorytetów tych największej wagi: rodzinnych, później życia publicznego w tym polityki a Pan/i tyle ich wymienił. Zadziwiające. Jestem zaskoczona nazwiskami jakie padły i nie jestem przekonana czy Pana/i opinia nie jest odosobniona. To postacie z pewnością nietuzinkowe, charyzmatyczne, kontrowersyjne, zapisane na kartach historii swojego narodu ( Nagy, Teleki, Salazar) wytłuszczoną czcionką, ale czy są to autorytety powszechnie uznane, niekwestionowane ? ja sądzę,że nawet Węgrzy czy Portugalczycy by się zastanawiali. To Pana/i wzorce indywidualne. Zainteresowania jeśli chodzi o rodzaj literatury, dość ciekawe, inne, ale też typowe dla konserwatysty, narodowca.
https://sites.google.com/site/krzysztof ... st-otwarty
i za ten List przypłacił ... Tekst fenomenalny- bezpośredni, odważny.
ZADZIWIAJĄCA TO JEST OBECNOŚĆ TROLLA - GOŚCIA
no ale już wie i znalazł krokodyle w zoo - będzie sobie wzorem murzynów podupczyć w nowy rok
no ale już wie i znalazł krokodyle w zoo - będzie sobie wzorem murzynów podupczyć w nowy rok
Pacynko , tyś od Peru Riczarda się wyrwałeś ?do gościa pisze:ZADZIWIAJĄCA TO JEST OBECNOŚĆ TROLLA - GOŚCIA
Po komentarzach was poznają

Gościu zjeżdżaj odwalać swoja manianę na inne strony.... ulewa się już twoim jadem....nuudny jesteś ... 

Zamelduj się Kijowskiemu panienkoMistrzyni pisze:Gościu zjeżdżaj odwalać swoja manianę na inne strony.... ulewa się już twoim jadem....nuudny jesteś ...
Wiecie co!Obserwuje Fora i dyskusje i udeza mnie ze kazdy patrzy i rozwarstwia wydarzenia tu i teraz niewiele poswiecajac danemu wydarzeniu w szerszej skali i male"potem" tez tu niewilka role gra.
Na waszym miejscu przyjzalabym sie starannie temu odczego i przede wszystlim od kogo zaczely sie nipokoje w polsce bo osmielam sie stwierdzic ze to nie rzypadek ze tenczy tamten powiedzial czy zadecydowal to czy tamto.
Zblizaja sie wybory w Niemczech.A roznorakie badania opini publicznej myslicie ze po co sa.Glupote moze sie zdazyc ze polityk powie ale z regoly jest to umiejetnie "przerabiane"dluzej lub krucj w zaleznosci od potrzeby czasu odwrocenia opini publicznej i moglam to niejeden raz zaobserwowac.Ze polska polityka jest manipulowana w okreslonym kierunku z zwenatrz i to od lat w zdecydowanym kierunku jest ewidentne.
Teraz zadalabym sobie pytanie w czyim interesie jest oslabienie Polski jak rowniez w czyim interesie jest rozdmuchanie takich politycznych niepokojow.Bo to jest bardzo kompleksowa ale sprytnawielokierunkowa ale w zasadzie prosta strategia.Wspaniale funkconowala w Ameryce i teraz czas na Niemcy.A co jest miedzy Niemcami a Rosja?Na waszym miejcu obserwowalabym bardzo dokladnie wydarzenia w szerszym kontekscie.Polska byla systematycznie wyludniana od lat pdczas gdy uwage publiczna stale odwracal jeden skandal po drugim.Wydaje mi sie ze juz w miare niedlugo nastapi krawdziwa kumulacja zdarzen na Arenie Swiatowej i jesli wiekszosc moich wnioskow jwet sluszna to biada ludnosci polskiej bo znajda sie w prawdziwym oku cyklonu i to bedze bardzo nieprzyjemne.A ludzie ktozy tym steruja sa w zasadze podporzadkowani Rosji(Putin).Ze Kaczynski jak rowniez co to po niektorzy z PO sa w to zaangarzowani jeszt oczywiste.Mozecie polemizowac ale ja wam mowie -obserwojcie - bo puki co zrobic nie mozecie nic.Jesi Merkel przegra-zastanowilaby sie nad daleka przeprowadzka.
Na waszym miejscu przyjzalabym sie starannie temu odczego i przede wszystlim od kogo zaczely sie nipokoje w polsce bo osmielam sie stwierdzic ze to nie rzypadek ze tenczy tamten powiedzial czy zadecydowal to czy tamto.
Zblizaja sie wybory w Niemczech.A roznorakie badania opini publicznej myslicie ze po co sa.Glupote moze sie zdazyc ze polityk powie ale z regoly jest to umiejetnie "przerabiane"dluzej lub krucj w zaleznosci od potrzeby czasu odwrocenia opini publicznej i moglam to niejeden raz zaobserwowac.Ze polska polityka jest manipulowana w okreslonym kierunku z zwenatrz i to od lat w zdecydowanym kierunku jest ewidentne.
Teraz zadalabym sobie pytanie w czyim interesie jest oslabienie Polski jak rowniez w czyim interesie jest rozdmuchanie takich politycznych niepokojow.Bo to jest bardzo kompleksowa ale sprytnawielokierunkowa ale w zasadzie prosta strategia.Wspaniale funkconowala w Ameryce i teraz czas na Niemcy.A co jest miedzy Niemcami a Rosja?Na waszym miejcu obserwowalabym bardzo dokladnie wydarzenia w szerszym kontekscie.Polska byla systematycznie wyludniana od lat pdczas gdy uwage publiczna stale odwracal jeden skandal po drugim.Wydaje mi sie ze juz w miare niedlugo nastapi krawdziwa kumulacja zdarzen na Arenie Swiatowej i jesli wiekszosc moich wnioskow jwet sluszna to biada ludnosci polskiej bo znajda sie w prawdziwym oku cyklonu i to bedze bardzo nieprzyjemne.A ludzie ktozy tym steruja sa w zasadze podporzadkowani Rosji(Putin).Ze Kaczynski jak rowniez co to po niektorzy z PO sa w to zaangarzowani jeszt oczywiste.Mozecie polemizowac ale ja wam mowie -obserwojcie - bo puki co zrobic nie mozecie nic.Jesi Merkel przegra-zastanowilaby sie nad daleka przeprowadzka.
Kijowski nie jest aż tak istotny jak Ci się gościu wydaje. Istotne są tłumy spontanicznych ludzi na ulicy których nazwałeś wg. szkoły sekty prawicowej "debilami"... Może Ci się w tej główeczce nie mieści, że ludzie patrzą na ten chłam prawicowy racjonalnie i zwyczajnie po obywatelsku nie wyrażają na to zgody....
Oprócz Debile na ulicy - HYdE PaRK przeczytaj również:
Doliniarze
el-KOD-rado
Szczynukowicz
Do wszystkich tych co się oburzają, że idiotów nazywam idiot
DLACZEGO NIENAWIDZĄ PISU
Cała prawda - całą dobę
List do Schetyny
Lewactwo chroni terrorystów
Ło rety ...
Problem z logicznym myśleniem
Dementi
Hyde Park tylko dla populistów prawicowych???
Murzyńska rodzina molestowała seksualnie krokodyle, to nie ż
Z czego żyje Kijowski?
Austria: Somalijczyk rozpędził jasełka kilkuletnich dzieci
Komorowski przeciwny blokadzie Sejmu