dec. o uchylaniu..... (?) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 14 lip 2014, 9:11

byłam na szkoleniu u Pana M. mam mętlik, więc proszę o pomoc:)
mam namieszane trochę w teczkach: w każdym roku wydawane były decyzje o uchylaniu się. Teraz po szkoleniu chciałabym sprostować, dodam że i w tym roku już wydałam kolejne decyzje. Co mam teraz zrobić???:
czy wystarczy że umorzę w całości postępowanie z tego roku i stwierdzę nieważność decyzji tej ostatniej, czy powinnam to wszystko zrobić z każdym postępowaniem które wszczęłam??????????????????
roza_s

Napisano: 14 lip 2014, 9:58

wg. Pana M. powinno być tak:
wszczęcie postępowania -> zbadanie 6 m-cy (płaci czy nie) -> umorzenie postępowania jako bezprzedmiotowa oraz stwierdzenie nieważności decyzji (jeżeli została wydana po raz drugi) jeżeli była tylko jedna decyzja wydana wcześniej to robię tylko umorzenie postępowania -> prokuratura, prawo jazdy

CZY TAK?????
roza_s

Napisano: 14 lip 2014, 10:00

"czy powinnam to wszystko zrobić z każdym postępowaniem które wszczęłam??????????????????"
Co Ty dziewczyno miłosierdzia dla siebie nie masz?

"czy wystarczy że umorzę w całości postępowanie z tego roku i stwierdzę nieważność decyzji tej ostatniej,"
Nie Ty tylko SKO stwierdza nieważność decyzji.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 14 lip 2014, 11:37

czy ktoś mógłby się jeszcze wypowiedzieć, proszę!
Ja im bardziej to wszystko analizuję tym bardziej mam ochote oostepowac tak jak dotyczczas, czyli co okres -decyzja - tak wynika z naszej ustawy.

Jakieś opinie bym bardzo prosiła :)
roza_s

Napisano: 14 lip 2014, 12:18

Jestem na zastępstwie za koleżankę która wydawała decyzje różnie niewiem od czego to zależało, w jednym roku dłużnikowi wydała za uchylającego w następnym umorzyła w kolejnym za uchylającego więc razem z p. kierownik tworzymy co roku uchylające. Powiem szczerze że gdybym jako dłużnik dostała decyzję umarzającą to bym się cieszyła że nic mi nie grozi więc dla nas to jest dziwne umarzać.
!Ella!

Napisano: 14 lip 2014, 13:25

a co jeśli nie wydam decyzji w tym roku, a wnosząc wniosek do starostwa muszę dołączyć odpis tej decyzji, czyli co?? dołączam starą decyzję?????
roza_s

Napisano: 14 lip 2014, 13:42

ja też co roku wystawiam nową decyzję o uchylaniu się, tylko dodaję ...w okresie świadczeniowym tym i tym. Ponadto taką widziałam interpretację ministerstwa pracy i polityki społecznej aby w kolejnych okresach świadczeniowych podejmować każdorazowo wszystkie działania - i tego będę się trzymać :mrgreen:
dagna

Napisano: 14 lip 2014, 13:48

dagna, póki co robię tak jak ty. Na szkolenie mnie nie wysłali więc nic oficjalnie nie wiem i robię po staremu
kimi

Napisano: 14 lip 2014, 13:50

dagna, a czy mogłabyś dać link tej interpretacji, bądź ja wkleić w post
roza_s

Napisano: 14 lip 2014, 14:34

podaj nr fax to prześlę ;)
dagna

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x