Witam
mam pytanie czy decyzje 500 + dostarczane są pocztą listem poleconym czy w ops ?
decyzja 500+
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: decyzja 500+
to zależy ... od różnych rzeczy .... każdy ośrodek ma własne ustalenia ... u nas decyzje "gotówkowe" odbierają ludzie przy wypłatach ... tam gdzie wypłaty są na konto wysyłamy za potwierdzeniem odbioru
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Re: decyzja 500+
U nas, znaczy ja robię inaczej.
Stworzyłem przy przyjmowaniu wniosków sobie bazę nr telefonów wnioskodawców 500+.
Rozpatruję po kilkanaście wniosków i po wydaniu decyzji itp. dzwonię do tych wnioskodawców informując o tym, że decyzja już gotowa czeka do odbioru w wolnej dla nich chwili.
Jeśli ktoś nie może odebrać wtedy wysyłam
Stworzyłem przy przyjmowaniu wniosków sobie bazę nr telefonów wnioskodawców 500+.
Rozpatruję po kilkanaście wniosków i po wydaniu decyzji itp. dzwonię do tych wnioskodawców informując o tym, że decyzja już gotowa czeka do odbioru w wolnej dla nich chwili.
Jeśli ktoś nie może odebrać wtedy wysyłam

Oprócz decyzja 500+ - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Jak zrobić?
ciekawy przypadek
umowa komisu tylko bystrzachy
500 plus ktoś bystry w temacie
weryfikacja CBB
urodzenie dziecka
który dochód uzyskany?
Jak obliczyć dochód
obsługa elektronicznych wniosków 500 +
Błąd w wyliczenia dochodu
Ile OPS nie wydało żadnej decyzji?
pierwsze dziecko i jedyne
Całe województwo nie ma pieniędzy na 500+!
zagmatwane
Praca w Kanadzie - koordynacja?
jak dopisac "R.500+" sygnity