decyzja 500+

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
klaudia2

decyzja 500+

Post autor: klaudia2 »

Witam
mam pytanie czy decyzje 500 + dostarczane są pocztą listem poleconym czy w ops ?
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: decyzja 500+

Post autor: ewalu »

to zależy ... od różnych rzeczy .... każdy ośrodek ma własne ustalenia ... u nas decyzje "gotówkowe" odbierają ludzie przy wypłatach ... tam gdzie wypłaty są na konto wysyłamy za potwierdzeniem odbioru
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Re: decyzja 500+

Post autor: heiland »

U nas, znaczy ja robię inaczej.
Stworzyłem przy przyjmowaniu wniosków sobie bazę nr telefonów wnioskodawców 500+.
Rozpatruję po kilkanaście wniosków i po wydaniu decyzji itp. dzwonię do tych wnioskodawców informując o tym, że decyzja już gotowa czeka do odbioru w wolnej dla nich chwili.
Jeśli ktoś nie może odebrać wtedy wysyłam ;)
ODPOWIEDZ