decyzja na nieneależnie pobrany zasiłek, który potrące z zasiłku okresowego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 03 lut 2014, 11:00

osoba ma nienaleznie pobrany zasiłek okresowy, na nowy wniosek przynano jej zasiłek okresowy.
wg ustawy powinnam jej potrącać,
czy macie wzór decyzji?
~ff

Napisano: 03 lut 2014, 11:59

?
~ff

Napisano: 03 lut 2014, 12:05

Co za pytanie. Ustawa mówi wyraźnie, ze należny potrącać. Art. 104 ust 2.

I jaki wzór ? napisz składnie i bedzie ok.
~BadAss

Napisano: 03 lut 2014, 12:13

czy muszę wystawić decyzje, że będe jej potrącała zasiłek okresowy i czy moge potrącić cały zasiłek okresowy za nienaleznie pobrane zasiłki?
~ff

Napisano: 03 lut 2014, 12:30

No oczywiście , że w sprawie nienależnie pobranego świadczenia musisz przeprowadzić całe postępowanie czyli od wszczęcia postępowania po zakończenie postępowania , wydania decyzji o nienależnym świadczeniu i jeżeli tak robicie to w tej samej decyzji ustalenie, że nienależnie pobrane świadczenie będzie potrącane w takiej a takiej wysokości z przyznanego zasiłku okresowego.
~ja

Napisano: 03 lut 2014, 12:31

Mam nadzieję, że była cała procedura zachowana tj. wszczęcie postepowania i decyzja orzekająca o nienależnym świadczeniu, ponowne wszczęcie postępowania i decyzja o zwrocie nienależnie pobranego zasiłku. W przypadku jeśli osoba ma uprawnienia do świadczeń w decyzji o zwrocie dodaję zapis, że w przypadku braku wpłaty w wyznaczonym terminie nienależnie pobranych świadczeń podlegają potrąceniu z bieżących wypłat- wtedy mogę potrącić o czym dodatkowo zawiadamiam pismem.
~wwz

Napisano: 03 lut 2014, 13:16

czy mogę prosic o wzór decyzji i pismo informujące o pobieraniu nienależnie pobranego zasiłku z okresówki
~ff

Napisano: 03 lut 2014, 13:31

pisma nie potrafisz napisać do klienta.
~ola

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x