witam , mam wielki problem wydałam Pani decyzję odmowną na fundusz w związku z przekroczeniem kryterium dochodowego. Pani otrzymywała alimenty w 2015r. w kwocie 4.000,00 miesięcznie plus ziemia. obecnie dłużnik przebywa za granicą. mamy informację z sądu okręgowego . SKO zarzuciło mi że za mało pani miała w decyzji wyjaśnione skąd wyszedł taki duży dochód i poleciło zebrać dodatkowe dokumenty i przekazało sprawę do ponownego rozpatrzenia. co ja mam teraz zrobić o co jeszcze Panią poprosić ( dodam że miałam oświadczenie Pani ile otrzymała alimentów w 2015r. i nakaz płatniczy za 2015r. ) Bardzo proszę o podpowiedź.
pytanie co dokładnie w decyzji SKO napisali żeby dobadać.
Wzywasz Panią o to co SKO napisało żeby dobadać nawet jak masz już te dokumenty, po prostu przytocz fragment z decyzji SKO w wezwaniu
a ja myślę, że "za mało wyjaśnione" to chodziło o to, ze trzeba opisać w uzasadnieniu wszystkie wyliczenia, co z czego wynika, że w ostateczności jest taki dochód. ja przy odmowach opisuje wszystkie wyliczenia co dodaje do czego a co odejmuje i dlaczego...co dzielę i dlaczego z przytoczeniem konkretnych przepisów
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem