decyzja SKO - dłużnik w ZK - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 kwie 2014, 11:24

wysłałam dłużnikowi decyzje o przyznaniu św na 2013/2014 - dłużnik napisał podanie o umorzenie należności (jeszcze przed wydaniem decyzji o zwrocie za okres 2012/2013) w podaniu nie określił o jakie należności mu chodzi wiec uznałam ze chodzi o całość wypłacane od 2008r. wydałam odmowę

odwołał się, a SKO uwaliło moją decyzje twierdząc, że nie należycie zbadałam jego sytuacje dochodową i rodziną

wystąpiłam do ZK o podanie sytuacji dochodowej rodzinnej i zdrowotnej. ZK odpisał ze jest zdrowy, nie pracuje "ze względu na powszechny brak pracy", że dłużnik z drugiego związku w którym obecnie jest ma dwoje dzieci, matka dzieci obecnie przebywa w domu matki i dziecka. i tyle

co mam dalej robić szukać tej jego kobiety i wysyłać do właściwego ops o wywiad? macie jakiś pomysł
nora

Napisano: 11 kwie 2014, 12:20

nikomu dłuznik z zakładu karnego nie wnosił o umorzenie należności? jakie postępowanie prowadzicie?
nora

Napisano: 11 kwie 2014, 12:51

wydaje mi się, ze należy wysłać do dłużnik pismo o sprecyzowanie jaką kwotę chce umorzyć z adnotacją, ze jak nie odpowie w terminie (np. 7 dni) wniosek pozostaje bez rozpatrzenia i tyle. Albo na podstawie tego co juz masz ponownie decyzję odmowną. Sytuacja jest zbadana i ok, a do kiedy będzie siedział?? Jak wyjdzie z więzienia może przecież podjąć pracę i wtedy spłacić dług. To, ze w tej chwili siedzi nie zwalnia go z obowiązku alimentacyjnego i niech nie będzie taki mądry i nie prosi o umorzenie.
xmaja

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x