decyzje zmieniające
decyzje zmieniające
Witam czy może ktoś podpowiedzieć co piszecie w podstawie decyzji? na jakie art się powołujecie? dla mnie czarna magia bardzo proszę o pomoc
Re: decyzje zmieniające
A czy przed wydaniem decyzji zmieniającej wysyłacie do ludków zawiadomienia o wszczęciu z urzędu postępowania w sprawie zmiany decyzji czy robicie to z automatu? rozumiem, że muszę ludziom wyrównać od 19.09?
Tak, wysyłam o wszczęciu, później o zakończeniu i zamierzam wyrównać od 19.09.
* art. 104 i art. 108 kodeksu postępowania administracyjnego ( t. j. Dz. U. z 2013r. poz. 267 z późń. zm. ),
* art. 35 ust. 1, art. 39 ust. 1 pkt 1 lit. a, art. 80 ust. 1 pkt 1, art. 88 ust. 1, ust. 4, ust. 5, art. 182 ust. 3 ustawy z dnia 9 czerwca 2011r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej ( Dz. U. z 2013r. poz. 135 z późń. zm.), w związku z art. 17 ust. 2 ustawy z dnia 25 lipca 2014r. o zmianie ustawy o wpieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej oraz niektórych innych ustaw ( Dz. U. z 2014r. poz. 1188 ),
* art. 35 ust. 1, art. 39 ust. 1 pkt 1 lit. a, art. 80 ust. 1 pkt 1, art. 88 ust. 1, ust. 4, ust. 5, art. 182 ust. 3 ustawy z dnia 9 czerwca 2011r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej ( Dz. U. z 2013r. poz. 135 z późń. zm.), w związku z art. 17 ust. 2 ustawy z dnia 25 lipca 2014r. o zmianie ustawy o wpieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej oraz niektórych innych ustaw ( Dz. U. z 2014r. poz. 1188 ),
Jeszcze jedna wielka prośba, bo niby wszystko takie proste a jak trzeba się za to zabrać okazuje się bardzo trudne;( czy mógłabym prosić o przesłaniwe wzoru takiej decyzji zmieniającej na maila? postaram się odwdzięczyć i też słuzyć pomocą potrzebującym
mój mail [email protected]. Będę bardzo wdzięczna;) może kaolaaakg???? pozdrawiam

czy decyzjom zmieniającym nadajecie rygor natychmiastowej wykonalności zgodnie z art. 108 kpa?
Nadajemy rygor, ze względu na konieczność zabezpieczenia środków utrzymania na dziecka.
Witam czy ja mogę również prosić o wzór takiej decyzji [email protected]. Z góry Dziękuje
Oprócz decyzje zmieniające - Stare tematy przeczytaj również:
podstawa prawna
poszukujemy rodziny zastępczej
NIENALEŻNIE POBRANE ŚWIADCZENIE USAMODZIELNIANA
Pomoc na usamodzielnienie
dofinansowanie do wynajmu stancji
szkolenia z realizacji zadań powiatu
AS wózek elektryczny
egzekucja należności od rodziców biologicznych - POMOST
Wyprawki dla pełnoletnich pozostałych w r-z
Kontynuacja nauki a zmiana poziomu edukacji
AS-mniejsze kwoty