Czy to nie za daleko idąca ostrożność w przypadku dzieci chodzących do podstawówki?askalon pisze:nie umieszczę ani jednej osoby na liście wypłat przed końcem września, bo w sierpniu to ja jeszcze nie wiem, czy dzieci podejmą naukę we wrześniu, czy nie.
Niekoniecznie. Masz KPA i jesteś zobowiązany do ustalenia stanu faktycznego art7de Charette pisze:i szarak ma rację
a tzrecim powodem jest to,że będe również zajeta wydawaniem decyzji z 500+ i FA i przekazywaniem ich do komorników po 14 dniachaskalon pisze:no dobrze, drugim powodem jest fakt, że w sierpniu będę zajęta wydawaniem decyzji z 500 +. we wrześniu zresztą też.
Wywołany do tablicy:askalon pisze:to ja może szanownemu Kronosowi to rozpiszę. gmina 8 tys ludzi, szacujemy 900 dzieci. biorąc pod uwagę nawet kwoty brutto, czyli 2 zł na obsługę daje to nam szaleńczą kwotę - 900 x 2 zł = 1.800 zł BRUTTO ! wiesz ile kosztuje sam program ? tonery, papier ? jak w dobie rodo chcesz odpowiadać ludziom na maila ? nasz inspektor rodo nie dopuszcza takiej opcji. moglibyśmy wysyłać kodowane maile, ale jak petent je odkoduje ? czyli wracamy do papierologi ... i w głębokim poważaniu mam czy to co wydrukuję nazywa się "decyzja" czy "informacja". roboty jest DOKŁADNIE tyle samo !
dalej - pieniądze dla pracowników to 900 x 8 zł - czyli 7.200 brutto ! księgowa już się do nich zgłosiła, powiedziała, że za darmo księgować nie będzie. czyli mamy lekko licząc 3 mies roboty za 7.200 / 3 = 2.400 zł miesięcznie BRUTTO ! na co najmniej kilka osób. faktycznie szał!
Tak, i moje prawie 3000 postów na przestrzeni kilku lat to potwierdzają. Wyliczenie robiłem w poprzednim poście, powtarzać się nie będę i zdania nie zmieniam. Pieniądze nie są wybitne, ale są przyzwoite jako dodatek za dodatkową pracę. U mnie w Ośrodku problemów z podziałem tych środków nie ma, kierownik zaakceptował ustalenia, księgowy ma dodatek z 500 plus i za jednorazową wypłate niczego brać nie będzie. Pieniądze idą do pracowników, którzy fizycznie będą realizować zadanie. Do garbatego pretensje macie, że ma proste dzieci.kotbehemot pisze:Kronos...chyba piszesz na zlecenie Ministerstwa albo z Ministerstwa..... bo pie....nie odnosisz sie do realiów tylko siejesz propagadnde. Środki sa gów..niewystarczające na obsługę. Wrzucanie dodatkowych zadan i to bardzo dużych w swoim wymiarze i bardzo obciążających jest zwykłym wyzyskiem. W wykonaniu jednostek, które powinny świecic przykładem w sferze poszanowania prawa i ludzi jest żenujące. Jesteś jedyną osobą, która twierdzi,ze środki są i ze ą wystarczające. Dlatego twierdzę,ze nie masz nic wspólnego z faktycznym funkcjonowaniem ośrodków i faktycznie wykonywanej pracy. Fantasmagorie to sobie opowiadajcie w Ministrestwie.
Słabo, podziel na 120, bo przecież o zwrocie można orzekać przez 10 lat.askalon pisze:dodam jeszcze, że tak naprawdę kwotę 7.200 powinno się dzielić na 12 mies - w końcu ktoś te nienależnie pobrane powinien robić. tylko ... KTO ??? zatem 7.200/12 mies = 600 zł brutto, czyli 490 zł miesięcznie - nadal do podziału na kilka osób. patrząc na te żenujące kwoty również nie rozumiem waszej ekscytacji.