Dla kogo 8 zł wynagrodzenia???? - Dobry Start (300+)

Strona 6 z 11    [ Posty: 110 ]

Napisano: 20 cze 2018, 13:31

naprawdę ??? to ja składam na swoje 2 dzieci w 6 sąsiednich gminach. to się obłowię :lol: . uważam, że akurat CBB to PODSTAWA przy tym programie !
askalon
Praktykant
Od: 20 cze 2018, 8:22
Zajmuję się: 500 +

Napisano: 20 cze 2018, 13:32

i szarak ma rację
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 13:38

askalon pisze:nie umieszczę ani jednej osoby na liście wypłat przed końcem września, bo w sierpniu to ja jeszcze nie wiem, czy dzieci podejmą naukę we wrześniu, czy nie.
Czy to nie za daleko idąca ostrożność w przypadku dzieci chodzących do podstawówki?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 20 cze 2018, 13:40

de Charette pisze:i szarak ma rację
Niekoniecznie. Masz KPA i jesteś zobowiązany do ustalenia stanu faktycznego art7
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 13:41

no dobrze, drugim powodem jest fakt, że w sierpniu będę zajęta wydawaniem decyzji z 500 +. we wrześniu zresztą też ;) .
askalon
Praktykant
Od: 20 cze 2018, 8:22
Zajmuję się: 500 +

Napisano: 20 cze 2018, 13:43

askalon pisze:no dobrze, drugim powodem jest fakt, że w sierpniu będę zajęta wydawaniem decyzji z 500 +. we wrześniu zresztą też ;) .
a tzrecim powodem jest to,że będe również zajeta wydawaniem decyzji z 500+ i FA i przekazywaniem ich do komorników po 14 dniach :))))
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 14:28

askalon pisze:to ja może szanownemu Kronosowi to rozpiszę. gmina 8 tys ludzi, szacujemy 900 dzieci. biorąc pod uwagę nawet kwoty brutto, czyli 2 zł na obsługę daje to nam szaleńczą kwotę - 900 x 2 zł = 1.800 zł BRUTTO ! wiesz ile kosztuje sam program ? tonery, papier ? jak w dobie rodo chcesz odpowiadać ludziom na maila ? nasz inspektor rodo nie dopuszcza takiej opcji. moglibyśmy wysyłać kodowane maile, ale jak petent je odkoduje ? czyli wracamy do papierologi ... i w głębokim poważaniu mam czy to co wydrukuję nazywa się "decyzja" czy "informacja". roboty jest DOKŁADNIE tyle samo !

dalej - pieniądze dla pracowników to 900 x 8 zł - czyli 7.200 brutto ! księgowa już się do nich zgłosiła, powiedziała, że za darmo księgować nie będzie. czyli mamy lekko licząc 3 mies roboty za 7.200 / 3 = 2.400 zł miesięcznie BRUTTO ! na co najmniej kilka osób. faktycznie szał :roll: !
Wywołany do tablicy:
Koszty licencji zależą od liczby stanowisk, 900 dzieci, to pewnie ok. 500 wniosków, ilu ludzi będzie to w Twojej gminie rozpatrywać? W Sygnity najtańsza licencja dla 1-2 osób to koszt 649 zł brutto. Ile ryz papieru pochłonie? Ile tonerów? Inspektora ODO zmień, bo jeśli przepis prawa wskazuje że masz wysyłać informację na maila, to masz to tak zrobić, a nie wymyślać sobie przeszkody. Nie wysłanie informacji na adres email, wskazany przez stronę będzie niedopełnieniem obowiązku. Wysyłanie pocztą tych informacji pomimo wyraźnego zapisu, że masz wysyłać to mailem - niegospodarnością.
Pozostała kwota to 7200 brutto za przyjęcie max. 500 wniosków bez dochodu, ich rozpatrzenie i jednorazową wypłatę.
Gdyby taką ofertę nasz miłościwy rząd złożył w każdym innym okresie to piałbym z zachwytu. Pracownicy w moim Ośrodku w poprzednim okresie robili średnio koło 350 wniosków dochodowych miesięcznie, czyli koło 17 wniosków dziennie, a były problemy z działaniem empatii. Wniosków bezdochodowych można będzie pewnie zrobić 2 razy więcej, licząc oszczędnie 30 dziennie. 500 wniosków/30 to niespełna 17 dni przy pracy jednej osoby, niech będzie znowu zaniżę średnią, policzmy 21 dni roboczych czyli miesiąc. Czyli za 1 miesiąc robienia łatwych wniosków oferowane jest jednej osobie wynagrodzenie 7200 brutto brutto, dwóm osobom za połowę miesiąca 3600 itd. Jaka kwota by Ciebie satysfakcjonowała?
Sęk w tym, że dobry start nakłada się w czasie z 500, rodzinnymi i funduszem. I tu dochodzimy do problemów natury logistycznej, o których wspominałem wcześniej. One są realnym problemem. To, że tego miesiąca na załatwienie tych prostych spraw po prostu nie ma i trzeba je pewnie robić w nadgodzinach. Ale problemem, poza najmniejszymi gminami, gdzie 2 złote na obsługę nie starcza nawet na zakup licencji, naprawdę nie są pieniądze.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 14:29

u nas już nawet o kasę nie chodzi, tylko o brak czasu, nikt nie chce tego robić 9i chyba góra udaje,że nie słyszy), bo nikt nie chce nadgodzin robić. nadgodziny w ostatnich latach były jak było zr i 500+, to w jakie ramy czasowe wcisnąć to 300+?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 14:33

kotbehemot pisze:Kronos...chyba piszesz na zlecenie Ministerstwa albo z Ministerstwa..... bo pie....nie odnosisz sie do realiów tylko siejesz propagadnde. Środki sa gów..niewystarczające na obsługę. Wrzucanie dodatkowych zadan i to bardzo dużych w swoim wymiarze i bardzo obciążających jest zwykłym wyzyskiem. W wykonaniu jednostek, które powinny świecic przykładem w sferze poszanowania prawa i ludzi jest żenujące. Jesteś jedyną osobą, która twierdzi,ze środki są i ze ą wystarczające. Dlatego twierdzę,ze nie masz nic wspólnego z faktycznym funkcjonowaniem ośrodków i faktycznie wykonywanej pracy. Fantasmagorie to sobie opowiadajcie w Ministrestwie.
Tak, i moje prawie 3000 postów na przestrzeni kilku lat to potwierdzają. Wyliczenie robiłem w poprzednim poście, powtarzać się nie będę i zdania nie zmieniam. Pieniądze nie są wybitne, ale są przyzwoite jako dodatek za dodatkową pracę. U mnie w Ośrodku problemów z podziałem tych środków nie ma, kierownik zaakceptował ustalenia, księgowy ma dodatek z 500 plus i za jednorazową wypłate niczego brać nie będzie. Pieniądze idą do pracowników, którzy fizycznie będą realizować zadanie. Do garbatego pretensje macie, że ma proste dzieci.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 cze 2018, 14:37

askalon pisze:dodam jeszcze, że tak naprawdę kwotę 7.200 powinno się dzielić na 12 mies - w końcu ktoś te nienależnie pobrane powinien robić. tylko ... KTO ??? zatem 7.200/12 mies = 600 zł brutto, czyli 490 zł miesięcznie - nadal do podziału na kilka osób. patrząc na te żenujące kwoty również nie rozumiem waszej ekscytacji :twisted: .
Słabo, podziel na 120, bo przecież o zwrocie można orzekać przez 10 lat.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 6 z 11    [ Posty: 110 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x