Dla kontroli - potwierdzenie wysłania informacji e-mail?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dla kontroli - potwierdzenie wysłania informacji e-mail?
Witam,
Za kilka dni czeka nas kontrola ubiegłego okresu zasiłkowego, jestem w trakcie przygotowania dokumentów i nie wiem, co dołączyć jako dokument potwierdzający wysłanie. Jest jakaś opcja wydrukowania z Sygnity potwierdzenia wysłania e-maila? A może kontrola sprawdza tylko czy był wniosek i czy właściwie wydana została infomacja? Help...
Za kilka dni czeka nas kontrola ubiegłego okresu zasiłkowego, jestem w trakcie przygotowania dokumentów i nie wiem, co dołączyć jako dokument potwierdzający wysłanie. Jest jakaś opcja wydrukowania z Sygnity potwierdzenia wysłania e-maila? A może kontrola sprawdza tylko czy był wniosek i czy właściwie wydana została infomacja? Help...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ..
- Kontakt:
Re: Dla kontroli - potwierdzenie wysłania informacji e-mail?
Kontrola chce dowody na wysłanie powiadomień o przyznaniu świadczenia? Jakie województwo?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie wiem czy będą chcieli bo jestem jeszcze przed kontrolą, ale zazwyczaj przy kontroli np. św. rodzinnych sprawdzają wysłanie/doręczenie więc zakładam, że i tu ktoś może się upomnieć. Wg przepisów mam obowiązek wysłać i może zechcą to zweryfikować...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, CP, DG, SW,
- Kontakt:
poprzedni okres świadczeniowy to wydawanie informacji, które możesz a nie musisz wysyłać, przecież równie dobrze mógł wnioskodawca przyjść i zapoznać się z informacją na miejscu.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ..
- Kontakt:
Czy widział ktoś protokół z kontroli odnośnie 500+/ Dobry Start (w sensie czy sprawdzali kiedykolwiek czy informacja o przyznaniu świadczenia została wysłana do wnioskodawcy?
Jeśli tak to proszę o link
Jeśli tak to proszę o link
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a mamy obowiązek doręczania informacji z 500?
Przecież masz art.: 13 ust. 2. Organ właściwy lub wojewoda przesyła wnioskodawcy informację o przyznaniu świadczenia wychowawczego na wskazany przez niego adres poczty elektronicznej - o ile wnioskodawca wskazał adres poczty elektronicznej we wniosku. W przypadku gdy wnioskodawca nie wskazał adresu poczty elektronicznej, organ właściwy lub wojewoda, odbierając wniosek od wnioskodawcy, informuje go o możliwości odebrania od tego organu informacji o przyznaniu świadczenia wychowawczego.
Przesył maila jest z automatu. Jak nie podał to jego problem. Od tego jest metryka
Przecież masz art.: 13 ust. 2. Organ właściwy lub wojewoda przesyła wnioskodawcy informację o przyznaniu świadczenia wychowawczego na wskazany przez niego adres poczty elektronicznej - o ile wnioskodawca wskazał adres poczty elektronicznej we wniosku. W przypadku gdy wnioskodawca nie wskazał adresu poczty elektronicznej, organ właściwy lub wojewoda, odbierając wniosek od wnioskodawcy, informuje go o możliwości odebrania od tego organu informacji o przyznaniu świadczenia wychowawczego.
Przesył maila jest z automatu. Jak nie podał to jego problem. Od tego jest metryka
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wiem, że jeśli chodzi o doręczanie to nie ma obowiązku. Chodzi mi o to, że mam obowiązek wysłać jeśli ktoś podał maila i to chcę potwierdzić. Wysyłaliśmy przecież wszystkim którzy podali maila na wniosku. Ale może po prostu szukam problemu bez powodu i nikt nie zażąda, żebym udowadniała, że taka informacja od nas wyszła... 

-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
posadź kontrolę przed kompem i im pokaż
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
zrób raport z listy
nie wiem jaki program masz
sygnity
rejestr powiadomień - czynności - raport z listy
nie wiem jaki program masz
sygnity
rejestr powiadomień - czynności - raport z listy
Oprócz Dla kontroli - potwierdzenie wysłania informacji e-mail? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
uchylenie ???
gdy wnioskodawca nie ma ubezpieczenia
automatyczne przesyłanie powiadomień
decyzja uchylająca
pilna pomoc przekierowanie wniosku
wniosek o dopłatę do świadczenia 500+ na wzór posła
przesłany skan rezygnacji z wniosku
doręczanie pism drogą elektroniczną / informacja z programu "Przyjęcie wniosku"
Błąd weryfikacji podpisu elektronicznego
Zachodniopomorski Urząd Wojewódzki
Koordynacja blagam pomocy
dziecko przysposobione