Dłużnik a PUP - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 02 cze 2014, 7:54

Na wywiadzie dłużnik był zarejestrowany w PUP (po wyjściu z ZK) - wysyłam pismo o aktywizację - otrzymuję odpowiedź, że dłużnik stracił status bezrobotnego.
Co dalej:
1. ścigać gościa o ponowną rejestrację, ale przecież i tak obowiązuje go jakiś tam okres czasu, kiedy nie może tego zrobić
2. wpiąć pismo do akt i spokojnie wypić kawę? ;)
figofagot

Napisano: 02 cze 2014, 10:13

mam taki sam problem :/ i tez nie wiem co z tym fantem zrobić :/ tylko ze ja juz wszczelam postepowanie jak facet przylazł i mi to powiedział więc chyba nie mam innego wyjścia jak postepowac dalej? Co myslicie o tym ze jak by przyniósł umowe jakąś zlecenie np. to mozna umorzyc postepowanie? z uwagi na to ze był na wywiadzie? Tylko ze komornik juz odpisal mi ze nie płacił prze 6 m-cy wiec juz klops prawda? ;/ jak myslicie?
majka131
Referent
Od: 02 maja 2014, 14:56
Zajmuję się:

Napisano: 02 cze 2014, 12:21

Pozostaje chyba jedynie wezwać dłużnika?
figofagot

Napisano: 02 cze 2014, 14:34

Niech się rejestruje jako poszukujący pracy - to może zawsze. A jak nie to ściganie
asz

Napisano: 02 cze 2014, 15:59

dokładnie. Wyślij mu zobowiązanie do zarejestrowania jako poszukujący pracy. Jeśli nie wywiąże się z tego to wszczęcie postępowania w sprawie uznania za dłużnika uchylającego się od zobow. alim.
Grazyna ;-)

Napisano: 03 cze 2014, 7:35

Tak zrobię, dzięki.
figofagot

Napisano: 23 lip 2014, 8:22

A gdy mój dłużnik był wzywany do zarejestrowania się i to uzcynił ale jak wysłałam po miesiącu o aktywizację to niestety już nie figuruje w ewidencji osób bezrobotnych. I co teraz?
!Ella!

Napisano: 23 lip 2014, 9:07

Dokładnie mam taki sam problem jak koleżanka, czy mogę zrobić go jako uchylającego się?
ac27

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x