Na wywiadzie dłużnik był zarejestrowany w PUP (po wyjściu z ZK) - wysyłam pismo o aktywizację - otrzymuję odpowiedź, że dłużnik stracił status bezrobotnego.
Co dalej:
1. ścigać gościa o ponowną rejestrację, ale przecież i tak obowiązuje go jakiś tam okres czasu, kiedy nie może tego zrobić
2. wpiąć pismo do akt i spokojnie wypić kawę?
mam taki sam problem :/ i tez nie wiem co z tym fantem zrobić :/ tylko ze ja juz wszczelam postepowanie jak facet przylazł i mi to powiedział więc chyba nie mam innego wyjścia jak postepowac dalej? Co myslicie o tym ze jak by przyniósł umowe jakąś zlecenie np. to mozna umorzyc postepowanie? z uwagi na to ze był na wywiadzie? Tylko ze komornik juz odpisal mi ze nie płacił prze 6 m-cy wiec juz klops prawda? ;/ jak myslicie?
dokładnie. Wyślij mu zobowiązanie do zarejestrowania jako poszukujący pracy. Jeśli nie wywiąże się z tego to wszczęcie postępowania w sprawie uznania za dłużnika uchylającego się od zobow. alim.
A gdy mój dłużnik był wzywany do zarejestrowania się i to uzcynił ale jak wysłałam po miesiącu o aktywizację to niestety już nie figuruje w ewidencji osób bezrobotnych. I co teraz?