Poradźcie co robić
podczas wywiadu dłużnik poinformował, że właśnie zakończył pracę i za kilka dni wyjeżdża za granicę w celu poszukiwania pracy. Jakie działania mam teraz podjąć?
a po co pełnomocnik?Mistrzyni pisze:Zobowiąż go do wskazania pełnomocnika w kraju do odbierania dla niego korespondencji oraz do tego aby zawiadomił Cię o adresie i jeśli podejmie legalne zatrudnienie to również o tym...
Ja nie chcę mu nic robić tylko ułatwić sobie kontakt z nim..legalna 01 pisze:a po co pełnomocnik?Mistrzyni pisze:Zobowiąż go do wskazania pełnomocnika w kraju do odbierania dla niego korespondencji oraz do tego aby zawiadomił Cię o adresie i jeśli podejmie legalne zatrudnienie to również o tym...
ma prawo wyjechac a Ty jestes zobowiązany tam z nim korespondować, jak Ci wskaże adres to dobrze a jak nie to tez mu nic nie zrobisz taka prawda
zmieniły się przepisy KPA odnoście doreczeń
Strona, która nie ma miejsca zamieszkania lub zwykłego pobytu albo siedziby w Rzeczypospolitej Polskiej lub innym państwie członkowskim Unii Europejskiej, jeżeli nie ustanowiła pełnomocnika do prowadzenia sprawy zamieszkałego w Rzeczypospolitej Polskiej i nie działa za pośrednictwem konsula Rzeczypospolitej Polskiej, jest obowiązana wskazać w Rzeczypospolitej Polskiej pełnomocnika do doręczeń, chyba że doręczenie następuje za pomocą środków komunikacji elektronicznej.