Dłużnik prawie wszystko spłacił (zwrot od komornika za sprzedaną nieruchomość)- całe zadłużenie z tyt. świadczeń z FA, natomiast zostało mu trochę odsetek do spłaty. Co powinnam zrobić? Kogo poinformować i co i jak? Dodam iż w obecnym okresie nie są już wypłacane świadczenia z FA. Bardzo proszę o pomoc
w sierpniu ubiegłego roku komornik zwrócił się z prośbą o udzielenie inf o zadłużeniu dł. alim. Dnia 22.08 zostało wysłane do niego takie pismo z zadłużeniem na dzień 22.08.2014. Teraz przysłał zwrot z podziałem kwotowym na FA, ZA a reszta na odsetki. FA i ZA nie rosło od sierpnia bo świadczenia nie pobierane a odsetki rosły. Dobrze zrobiłam przedzielając zwrot od komornika?
ale winnaś się zastanowić jak to możliwe, że zostały mu same odsetki
właśnie jak to możliwe - sygnity tak liczy naleznośc główna spłacona zostaja do spłaty odsetki - też mnie to ciekawi...może ktoś wyjaśni?
Nie wiem co teraz. A powinnam poinformować komornika ze nie starczyło kasy na wszystko? i że konieczne jest dalsze prowadzenie egzekucji. Nie wiem jak to ugryźć... Może ktoś miał podobny przypadek? Czy to tak zostawić po prostu.