Jak dostałam pismo z innej gminy o umorzeniu dochodznie w sprawie uchylenie od zobowiazan alimnetacyjnych , poniewz dluznik odbywa kare ograniczenia wolnosci , to co z tym robie dalej ?
Czy prowadziłaś postępowanie wobec tego dłużnika? Umorzenie dochodzenia było z wniosku o ściganie twojego czy OWW jako zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa?
Z reguły wkładam do teczki i nic z tym nie robię. Jeżeli to ty występowałaś, to do teczki i ew. powiadom pomoc społeczną że jest w ZK. Jeżeli nie ty, przekaż pismo do OWW i tez powiadom PS że przebywa w ZK
Miałam pisac do prokiratury odnosnie tego dłuznika , ze odbywa kare . A moge naposac na policje zeby spawrdzic do kiedy ma? czy jak dostalam z innej gminy taka inforacje to juz nic nie robie ?
Jeśli odbywa karę pozbawienia wolności to generalnie nie jesteś już OWD
Myslam, zeby wlsnie napisac na policje zeby wiedziec do kiedy zebym mogla prowadzic dalesze czynnosci jak wyjdzie Sadzisz , ze jak napisze na policje to bedzie ok czy po prostu nic z tym nie robic tyklko do jego teczki wlozyc?
Jak dostałam pismo z innej gminy o umorzeniu dochodznie w sprawie uchylenie od zobowiazan alimnetacyjnych , poniewz dluznik odbywa kare ograniczenia wolnosci , to co z tym robie dalej ?
Myslam, zeby wlsnie napisac na policje zeby wiedziec do kiedy zebym mogla prowadzic dalesze czynnosci jak wyjdzie
Jak wyjdzie z ZK to OWW powinien się ponownie zwrócić do was o podjęcie działań jak ustali gdzie dłużnik przebywa po opuszczeniu ZK
Zostawiłabym w teczce, chyba że masz cos niedokończone, np. zobowiązałaś go do zarejestrowania w PUP, to wtedy pismo do OWW że nie jesteście OWD i nie można podjąć dalszych działań