proszę pomóżcie, dłuznik siedzi w więzieniu , wysłałam mu juz informację o przyznaniu świadczenia, i co dalej normalnie postępuje jakby był na wolności?Bo wniosku do owd nie wyśle bo mi odpisza że nie sa własciwi, pomóżcie bo nie wiem co robić.
Nic. Oczywiście wysyłasz również wszczęcie decyzji zwrotowej i decyzje o zwrocie też. Nie wzywasz, nie wysyłasz wniosku o podjęcie dziaąłń. odnotuj sobie kiedy gośc wychodzi i wtedy podejmij działania
czyli tak wysyłam mu zawiadomienie o wszczęciu postępowania , decyzję o ustalonej należności do zwrotu a upomnienie i tytuły wykonawcze?wysyłam czy nie.Proszę o odpowiedź
czyli tak wysyłam mu zawiadomienie o wszczęciu postępowania , decyzję o ustalonej należności do zwrotu a upomnienie i tytuły wykonawcze?wysyłam czy nie.Proszę o odpowiedź
Dłużnik alimentacyjny przebywa w więzieniu.Po wysłaniu decyzji o zwrocie długu alimentacyjnego, pisze wniosek,że chce aby ops umorzył mu zadłużenie.My nie umarzamy ale co pisać w uzasadnieniu decyzji.Dłużnik sam informuje, że będzie w zakładzie karnym do końca 2014r. Proszę o opinię.
Signij do orzecznictwa sa orzeczenia na ten temat- można \"przerobić\" na własne potrzeby-generalnie pobyt w ZK jest okolicznościa zawinioną przez dłużnika itd.
Ewentualnie można by mu odroczyć termin spłaty należności