dłuznik w więzieniu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 gru 2013, 10:18

proszę pomóżcie, dłuznik siedzi w więzieniu , wysłałam mu juz informację o przyznaniu świadczenia, i co dalej normalnie postępuje jakby był na wolności?Bo wniosku do owd nie wyśle bo mi odpisza że nie sa własciwi, pomóżcie bo nie wiem co robić.
~ala

Napisano: 13 gru 2013, 10:23

Nic. Oczywiście wysyłasz również wszczęcie decyzji zwrotowej i decyzje o zwrocie też. Nie wzywasz, nie wysyłasz wniosku o podjęcie dziaąłń. odnotuj sobie kiedy gośc wychodzi i wtedy podejmij działania
~behemot

Napisano: 13 gru 2013, 14:34

czyli tak wysyłam mu zawiadomienie o wszczęciu postępowania , decyzję o ustalonej należności do zwrotu a upomnienie i tytuły wykonawcze?wysyłam czy nie.Proszę o odpowiedź
~ala

Napisano: 13 gru 2013, 14:34

czyli tak wysyłam mu zawiadomienie o wszczęciu postępowania , decyzję o ustalonej należności do zwrotu a upomnienie i tytuły wykonawcze?wysyłam czy nie.Proszę o odpowiedź
~ala

Napisano: 13 gru 2013, 16:30

Dłużnik alimentacyjny przebywa w więzieniu.Po wysłaniu decyzji o zwrocie długu alimentacyjnego, pisze wniosek,że chce aby ops umorzył mu zadłużenie.My nie umarzamy ale co pisać w uzasadnieniu decyzji.Dłużnik sam informuje, że będzie w zakładzie karnym do końca 2014r. Proszę o opinię.
~sara

Napisano: 13 gru 2013, 16:33

Signij do orzecznictwa sa orzeczenia na ten temat- można \"przerobić\" na własne potrzeby-generalnie pobyt w ZK jest okolicznościa zawinioną przez dłużnika itd.
Ewentualnie można by mu odroczyć termin spłaty należności
~behemot

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x