do 30.12.2016 wywiad terminalem ? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 29 gru 2016, 14:53

W Pomoście, w aktualnych parametrach jednostki wybierasz metodę przeprowadzenia wywiadu na terminalu.
Jeśli wybierzesz WYWIAD Plus, to będziesz miał do wyboru przy zlecaniu tylko wersję 5.
Jeśli wybierzesz Oprogramowanie Terminalu Mobilnego, to będziesz miał do wyboru wersję 1 i 4.
Oczywiście i tak gorąco zachęcamy do przejścia na WYWIAD Plus, bo szkoda się z tamtym męczyć.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 29 gru 2016, 15:17

@Agniecha2
mylisz kilka pojęć:
1 - hasła "administratora", które otrzymały OPSy to hasło do administrowania terminalem jako sprzętem i np. instalacji Sygnity WywiadPlus, etc. Inne są jeszcze hasła do zalogowania jako "pracownik", inne do EmpatiiOTM jako "admin" a jeszcze inne jako pracownik wykonujący wywiad na EmpatięOTM. Oczywiście to w wersji z dotychczasowym oprogramowaniem terminala. Zakładam, że dostawcy SD nie zrobią oprogramowania gorszego niż to dostarczone z terminalem (chyba już się nie da ;) ). Sygnity już oferuje WywiadPlus, Info-R pisze na www o "Kalypso", TopTeam coś tam kiedyś wspominał o programie ale dopiero na kwiecień-maj 2017. Ale i tak, na upartego, powinno wszystko zadziałać z aktualnym "genialnym" softem.

2 - O ile wiem to każdy program SD, każdego Dostawcy działa (bo musi) działać w połączeniu z Empatią i terminalami OTM. W OPSach mam do czynienia z Sygnity-PS, Infor-Helios oraz TT-Pomoc i na KAŻDYM z nich udało się przesłać wywiady <-> OTM. I udało się to już pod koniec 2014r, gdy był "prikaz" żeby podłączyć terminale i je skonfigurować. Teraz również się udaje, chociaż najpierw trzeba terminale "odświeżyć". Więc jeśli coś u Ciebie nie działa, to pewnie kwestia konfiguracji.

a propos konfiguracji terminali - to trzeba się tutaj nagimnastykować, żeby to zaczęło działać. Zmienianie dat w systemie, stare loginy i hasła, kilka restartów i może będzie działać. Chociaż i tak mam kilka sytuacji "nie do przejścia" np. błąd na OTM typu "ścieżka aktualizacji niepoprawna". I to pomimo tego że na drugim, identycznym terminalu jest dokładnie ta sama.

@SYGNITY - ładna zachęta do zmiany softu ;)
SoroQ

Napisano: 29 gru 2016, 15:21

SoroQ pisze:@SYGNITY - ładna zachęta do zmiany softu
Dzięki :)
Dziś zgłosił się do nas już kolejny Ośrodek do przejścia.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 29 gru 2016, 16:06

SoroQ:

Nie pomyliłam pojęć ani haseł :)
Po prawie 6 godzinach kombinacji w ustawieniach, parametrach i takich tam udało mi się przesłać wywiady do terminali i z terminali do systemu, ale dopóki Infor nie wdroży Kalypso to nie ma dla pracowników ułatwienia, co chwilę jakiś błąd to adresu to bazy itp. Obowiązek sprawozdawczy wykonałam i czekam na Kalypso.... :lol:
Agniecha2
Starszy referent
Od: 22 mar 2016, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 30 gru 2016, 13:04

@Agniecha2
a to przepraszam.
Aktualny soft na terminalach to (niestety) twórczość MPiPSu i jest pogmatwany. Najbardziej chyba hasła i ich zmiany dla użytkowników, czy w ogóle fakt konieczności łączenia terminali z Empatią (MZT) celem zmiany tych haseł.
SoroQ

Napisano: 30 gru 2016, 13:44

Z tego co czytam to niezła "zabawa" z tymi terminalami. U nas wszystko leży, nie mamy nawet na stanie informatyka, aby to jakoś ogarnął. Jesteśmy małym ośrodkiem i póki co lecimy z wersją papierową. Mam tylko nadzieję, że nie tylko my ...
Pracownik GOPS-u

Napisano: 30 gru 2016, 13:47

W starym roku u was ''leży'' ale niestety z nowym rokiem musi się podnieść.
Iga2

Napisano: 30 gru 2016, 13:50

SoroQ pisze:@Agniecha2
a to przepraszam.
Aktualny soft na terminalach to (niestety) twórczość MPiPSu i jest pogmatwany. Najbardziej chyba hasła i ich zmiany dla użytkowników, czy w ogóle fakt konieczności łączenia terminali z Empatią (MZT) celem zmiany tych haseł.
Nie tyle MPiPSu co poprzedniego Wykonawcy Emp@tii, który nie bardzo kumał o co biega w przeprowadzaniu wywiadów, a co gorsza nie chciał słuchać tych którzy coś kumali w temacie i mówili co trzeba zmienić.

Ale bardzo dobrze że MRPiPS pozwoliło Dostawcom zrobić to po swojemu i teraz każda Jednostka ma wybór.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x