do Elmera - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 sty 2014, 11:40

sprawa wygląda tak:

Pani 30 grudnia 2013 dostała wyrok, zasądzający alimenty od lutego 2013r. wczoraj złożyła sprawę do komornika i chce u mnie złożyć od razu wniosek na fa żeby jej nie przepadły za dwa miesiące alimenty.
czy mogę przyjąć ten wniosek, zawiesić postepowanie do czasu otrzymania zaśw. o bezskuteczności egzekucji i jak już je otrzymam to jej wypłacić od stycznia?
~Ilonka

Napisano: 22 sty 2014, 11:43

\"czy mogę przyjąć ten wniosek\"
jak złoży to musisz

\"zawiesić postepowanie do czasu otrzymania zaśw. o bezskuteczności egzekucji i jak już je otrzymam to jej wypłacić od stycznia\"
nie. Jak złoży wniosek to proponuję od razu wystąpić o zaświadczenie do komornika a potem dać odmowę.
Wg mnie brak podstaw do zawieszenie, a nawet jak je znajdziesz to będziesz potem musiała dać odmowę na pierwsze 2 miesiące (brak bezskuteczności)
~Elmer

Napisano: 22 sty 2014, 11:45

no właśnie ja tak chce zrobić ale tutaj obok \"koleżanki\" z opsu mówią mi ze i tak egzekucja będzie bezskuteczna to dlaczego ta kobieta ma stracić... nie wiem jak mam im to wytłumaczyć :/
~Ilonka

Napisano: 22 sty 2014, 11:50

pokaż im przepis komu przysługuje FA.
A poza tym powiedz im, że są grube. To zawsze działa
~Elmer

Napisano: 22 sty 2014, 11:54

raz im powiedziałam ze są nieuprzejme dla osób które przychodzą pierwszy raz i zwracają się po pomoc, to do tej pory jestem wrogiem :p wole nie ryzykować ze stwierdzeniem ze są grube :P
dzięki :)
~Ilonka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x