Tak wiem Tom, jak ktos się boi dyskusji, to zawsze moze pokazać argument siły, a nie siłę argumentu.
Masz rację, to pokaz te wyroki. Tylko ze nikt się nie odwoływał, że dostał wyzsze kryterium dochodowe.
obecna definicja rodziny nie obowiazuje od 12 lat. Została wprowadzona ustawa zmieniającą z 2012. I nie dziwi mnie że w sr mogła być zaliczana do niepełnosprawnego dziecka osoba dorosła z racji uprawnienia do zr na nią.
do Elmera
Re: do Elmera
I jeszcze jedno Tom. uwazasz, ze ja jątrzę. Ale ciekawe jakby sąd podszedł do mojego zdania w tych kwestiach. Czy rzeczywiscie przy 500 tym dzieckiem niepełnosprawnym była dorosła osoba niepełnosprawna czy tylko dziecko, na jakie przysługuje 500.
- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
jakiś czas, a był to czas piękny, m&m nie było na forum ( albo miałam to szczęście i omijałam posty w których brała udział) teraz znowu jest. Nie wdawajcie się z nią w dyskusje. Nawet nie zdążycie się zorientować a przyznacie jej, że fakt, ma rację, jesteście wielbłądami. 

..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Siłę argumenty pokazał/a ***. Nic więcej nie trzeba dodawać. Poruszamy się na gruncie ustawy o świadczeniach rodzinnych a ta definiuje zarówno pojęcie "dziecko" jak i "rodzina". Ani one, ani żadne inne nie warunkują uznania za dziecko niepełnoletnością.
Temat został wyczerpany.
Temat został wyczerpany.
Oprócz do Elmera - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
csizs haslo
jaki nr decyzji dajecie na 500
500+ dla spokrewnionej rodziny zastępczej
EWALU, ELMEr, KB
Zajrzyjcie do CAS- sprawozdanie do zrobienia
Czy należy wykazać ŚP
dodatek energetyczny 500+
decyzja
Decyzja- na jaki okres