do Elmera pilne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 mar 2016, 13:40

o rodzinne składa matka, rozwiedziona w 2015 alimenty na dziecko są, a były mąż prawdopodobnie w Niemczech ,matka nie wpisała go do składu rodziny czy w takim przypadku jest koordynacja??
ewita

Napisano: 09 mar 2016, 13:49

ewita pisze:o rodzinne składa matka, rozwiedziona w 2015 alimenty na dziecko są, a były mąż prawdopodobnie w Niemczech ,matka nie wpisała go do składu rodziny czy w takim przypadku jest koordynacja??
Elmer zajęty. szkolenie ma.
Ale jezeli ma rozwód i ma alimenty to nie musi go wpisywac. W tym przypadku alimenty zastępują jego i jego dochód.
m&m

Napisano: 09 mar 2016, 15:11

ja w takim przypadku wysyłam do ROPS w celu ustalenia czy zachodzi koordynacja
bogda

Napisano: 09 mar 2016, 15:51

ja mam podobny przypadek, panna z alimentami, tatus za granica. rops stwierdził koordynacje.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 19:52

Elmer widziałes takie rzeczy.
Jednak okazuje się , ze rodzic dziecka płacący alimenty jest członkiem rodziny samotnej panny. A ty wciskasz wszystkim ciemnotę, że samotna to samotna i drugi rodzic nie jest członkiem rodziny.
Także jeśli płacący alimenty ojciec dziecka panny jest członkiem jej rodziny, to inaczej nie może byc i płacący alimenty były mąż rozwódki tez jest członkiem jej rodziny.
m&m

Napisano: 09 mar 2016, 20:13

ewita pisze:o rodzinne składa matka, rozwiedziona w 2015 alimenty na dziecko są, a były mąż prawdopodobnie w Niemczech ,matka nie wpisała go do składu rodziny czy w takim przypadku jest koordynacja??
Niestety, jesli masz wiadomość, ze ojciec dziecka jest za granicą - wysyłasz do ROPS.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem