Do Jerry- emilka

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
~emilka

Do Jerry- emilka

Post autor: ~emilka »

Jeryy - podobna sytuacja była przedmiotem rozważań- ale zapytam Mam 2 NK - dwa zgłoszenia w jednym tygodniu - jedno zgłoszenie - matka, drugie - córka- ta obecnie jest za granicą- wyjechała zaraz na drugi dzień po akcji.( na 3 miesiące)
1. Zwołałam grupę roboczą - na I posiedzeniu fakt ten zgłosił wezwany sprawca( to że córki nie ma) - wypełniłam D-.....
2. Ofiara - matka nie odpowiada na zaproszenie- w domu ciągle jej nie ma - byłam w patrolach wyjazdowych ( mam notatki.....)
Pytanie : Prowadzić jedną teczkę dla pań- zamknąć procedurę na artykule.18.1 pkt 2 ( brak zasadności... na drugim i ostatnim posiedzeniu grupy)

dodam że według naszej oceny - tj. grupy roboczej ojciec jest prowokowany - gość nie jest alkoholikiem,....
~Jerry

Re: Do Jerry- emilka

Post autor: ~Jerry »

emilko, spokojnie. Matka i córka są niby ofiarami. Córka jednak od razu wyjechała za granicę, brak z nią kontaktu... Matka... nie stawia się do ops...
A zatem? Kto jest poszkodowanym? Czyżby matka i córka?
Ojciec informuje o zniknięciu córki...
To wszystko jest pogmatwane. Nie wiem, kogo zaliczyć do sprawców, a kogo zakwalifikować do grona ofiar.
Jest założona NK? Weryfikujcie więc, kto kogo, kto komu, kto za co i dlaczego?
Uważam, że na tę chwilę niczego rozsądnego powiedzieć nie można.
Przepraszam, ale mam zamęt w głowie.....
ODPOWIEDZ